Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Sådan påvirker væskemangel dit humør

Hvis du tit er i dårligt humør efter motion, eller når du er på ferie i varme lande, så kan det simpelt hen skyldes, at du drikker for lidt.

Hvis du tit er i dårligt humør efter motion, eller når du er på ferie i varme lande, så kan det simpelt hen skyldes, at du drikker for lidt.

Når kroppen er i blot lidt væskeunderskud, så virker mentale opgaver sværere, og du får lettere hovedpine, skriver ernæringseksperten i sin klumme i Femina.

25 kvinder på 23 år deltog i undersøgelsen, hvor de enten fik nok at drikke eller for lidt over en periode på otte timer. En af måderne, man frembragte dehydreringen på, var ved at lade nogle af kvinderne dyrke motion ledsaget af for lidt væskeindtagelse imens og bagefter. Både under og i den efterfølgende periode og frem til, at kvinderne måtte drikke nok igen, var deres humør betydeligt forringet sammenlignet med, når de måtte drikke nok hele vejen igennem.

Dit ansigt afslører din livsstil – Se hvilke tegn der afslører din livstil her

Tidligere har undersøgelser vist, at mange ældre mennesker bliver fejlvurderet som demente, hvor de simpelthen bare mangler væske. Det understreger, at væske har en meget stor indvirkning på den mentale tilstand.

Det betyder ikke, at jo mere du drikker, des gladere bliver du. Men husk at drikke nok. Vær især opmærksom på at drikke nok, når du motionerer, og når vejret er varmt. Hvis du tit er i dårligt humør efter motion, eller når du er på ferie i varme lande, så kan det simpelt hen skyldes, at du drikker for lidt.

At spise varieret handler ikke om at spise sundt og usundt. Det handler om at spise varieret af sunde varer. Få Per Brændgaards tips til, hvordan du gør det på Femina.dk

Du kan sikre, at du drikker væske nok ved at være opmærksom på tørstfornemmelsen. Ligesom sultfornemmelsen fortæller dig, om du har brug for at spise, så fortæller tørstfornemmelsen, om du har brug for at drikke. Mange har vænnet sig til at drikke på rutinen i stedet for at drikke efter tørstfornemmelsen. Det kan fungere udmærket i hverdagen, men det kan gå galt, når du kommer ud af rutinen, f.eks. på ferier eller rejser, eller når din hverdag ikke lige er, som den plejer. Når den ydre regulering forsvinder, så glemmer du at drikke, med væskemangel, træthed og dårligt humør til følge. Husk derfor at få den indre væskeregulering med ved at rette din opmærksomhed på de indre fornemmelser af tørst og drikketrang – og lad disse fornemmelser regulere din drikning.

Så meget skal du drikke for at holde væskebalancen

Kilde: Femina.dk

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes