Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Derfor behøver du ikke at spise morgenmad

Det er vigtigere, at man lytter til sin krop i stedet for at proppe sig med morgenmad, man slet ikke har plads eller lyst til, siger eksperten.

Det er vigtigere, at man lytter til sin krop i stedet for at proppe sig med morgenmad, man slet ikke har plads eller lyst til, siger eksperten.

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og vi får lyst til slik, kage og andre søde sager i løbet af dagen, hvis vi dropper morgengrøden eller ostemaden. Det får vi ofte at vide fra diverse eksperter.

Men ifølge Per Brændgaard, der er cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet og ugebladet FEMINAs sundhedsskribent, er det faktisk vigtigere, at man lytter til sin krop i stedet for at proppe sig med morgenmad, man slet ikke har plads eller lyst til.

Få opskrifterne på 5 morgenmåltider der giver energi

– Rigtig mange danskere har en regel om, at man skal spise morgenmad. Men man behøver jo heller ikke tanke sin bil op, bare fordi man kører forbi en tankstation. Sultfornemmelsen er kroppens signal om, at der er behov for mad – er signalet der ikke, er der ikke noget behov, forklarer Per Brændgaard til FEMINA.

Hvor sund er din morgenmad egentlig? Få sandheden om fire klassiske morgenmadstyper på Femina.dk

Varier gerne din morgenmad
Der er også rigtig meget diskussion om, hvad vi skal spise til morgenmad. Er æg sunde? Skal morgenmaden bestå af et stykke rugbrød med ost og skinke, eller er en morgengrød med mandler mættende nok?

– Sund morgenmad kan være ufatteligt meget forskelligt. Jeg vil langt hellere justere det, folk har lyst til at spise, i en lidt sundere retning end at diktere, hvad man skal spise. Det skal være noget, man kan leve med i det lange løb, siger Per Brændgaard.

Han råder i øvrigt til, at man varierer sin morgenmad, så man ikke lige pludselig kører træt i havregryn med mælk og rosiner.

Har du svært ved at spise morgenmad, kan du lave denne lækre vågn-op-juice. Få opskriften på Femina.dk

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes