Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Boost dit immunforsvar

Der findes mange myter omkring, hvad der kan booste vores immunforsvar.

Der findes mange myter omkring, hvad der kan booste vores immunforsvar.

Der findes mange myter omkring, hvad der kan booste vores immunforsvar.

Efteråret byder på gråvejr og kolde temperaturer. Vi pakker os ind for at holde forkølelsen fra døren, men det er ikke altid nok. Når forkølelsen rammer kan det give flere sygedage, og derfor er det en god ide, at du har dyrket dit immunforsvar på forhånd, når den kolde sæson melder sig.

8 myter om allergi – hvad er fup og fakta, når det gælder allergi

– Vores immunforsvars kæde er ikke stærkere end det svageste led. Man skal sikre, at man får nok af det hele, men vi skal heller ikke få for meget, så stofferne udkonkurrerer hinandens virkning. Vi skal huske at få d- og c-vitamin nok, selv om der ikke er sol, og frugterne og grøntsagerne er kedelige, siger ernæringsekspert Per Brændgaard.

Der findes mange myter omkring, hvad der kan booste vores immunforsvar. Selv om du tager meget kosttilskud og spiser raw food, kan du altså stadig blive ramt af en forkølelse eller influenza. Det kan godt give dårlig samvittighed, men det er ikke nødvendigvis noget, du selv kan styre.

6 gode grunde til at du skal spise citroner

Sandt og falsk om at gavne dit immunforsvar
Om du spiser meget fedtfrit har ingen indvirkning. Faktisk kan en meget fedtfattig kost svække dit immunforsvar.

Husk at få frugt og grønt nok, så du får fyldt dine depoter af C- og A-vitamin op. Spis noget fedt samtidig, der hjælper carotenerne fra gulerødderne på vej til at blive optaget i din krop. Det kan for eksempel være, at du tilbereder rodfrugter i olie i ovnen.

Energidrikke kan ikke gøre noget for dit immunforsvar. Snarere kan det forværre din stresstilstand, hvis du drikker en energidrik for at holde gejsten, når du i virkeligheden har brug for søvn og hvile.

Tilskud med urter har en manglende dokumentation med hensyn til effekten. Faktisk kan nogle urter giver overfølsomhedsreaktioner. Husk, at bare fordi det kommer fra naturen behøver det ikke nødvendigvis at være godt.

8 søde fakta om slik, du ikke vidste, du burde vide

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes