Læge: Derfor bør du ikke konsultere dr. Google

Dr. Google er blevet den mest populære læge i verden. Men man bør ikke glemme at søge hjælp hos sin praktiserende læge, mener engelsk læge og forfatter.

Dr. Google er blevet den mest populære læge i verden. Men man bør ikke glemme at søge hjælp hos sin praktiserende læge, mener engelsk læge og forfatter.

Har du oplevet, at smerter eller ubehag er blevet til endeløse søgninger på symptomer og sygdomme på nettet? Går du altid til doktor Google, før du bestiller tid hos din egen læge? Så bør du måske kigge dig selv i spejlet og love dig selv, at du i stedet vil søge hjælp.

Det er i hvert fald det den engelske læge og forfatter Sarah Brewer forklarer til Mirror.co.uk:

– I en tidsalder hvor vi har øjeblikkelig adgang (til informationer, red.), er det ikke så overraskende, at Google er første stoppested for folk med bekymrende symptomer, forklarer lægen til den engelske avis.

Dr. Google skræmmer os – men derfor er det godt

Men Sarah Brewer advarer om, at man ikke bør blive for afhængig af den populære søgemaskine. Faktisk kan det ende rigtig skidt, hvis man ikke får professionel hjælp:

– Der er imidlertid en reel risiko for, at man ikke i tide modtager behandling for problemer, der potentielt kan være være seriøse, eller i den anden ende af skalaen, går og bekymrer sig om en selvdiagnosticeret livstruende tilstand, som man ikke har.

Dr. Google er Danmarks førende læge

Sarah Brewer, der har også har udgivet bogen “A Survival Guide. 100 Ways We Die and How To Avoid Them”, har et godt råd til alle, der normalt bruger Google i stedet for deres praktiserende læge:

– Mit råd er, at hvis du har vedvarende symptomer, der bekymrer dig nok til, at du tjekker dem online, så tal med en apoteker eller læge istedet, slutter den engelske læge af.

Dansk læge: Positivt vi har Dr. Google
Tidligere har vi på Søndagsavisen skrevet om danskernes forhold til dr. Google, og de danske læger mener, at den konstante adgang til information på nettet:

– Overordnet er det positivt, at man kan finde så meget information om sin helbredstilstand via Google. Det betyder, at patienter har et mere oplyst grundlag, og det er en rigtig god udvikling, forklarede Michael Dupont, næstformand for Lægeforeningen, i Søndagsavisen tilbage i maj 2016. Læs hele artiklen her

DANSKERNE OG DR. GOOGLE
85% af danskerne googler fra tid til anden sygdomstegn.
41% har oplevet, at de blev mere bekymrede af at google symptomerne, end de var før søgningen.
75% af dem, der blev mere bekymrede, oplevede dog, at det slet ikke var så alvorligt, som søgeresultatet viste.
Kilder: Epinion for Sundhedsstyrelsen, YouGov for Søndagsavisen

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.