Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Svedlugten kan skyldes din deodorant

Bruger du en anti-perspirant deodorant, så kan du faktisk gøre denne lugt værre, ifølge forskere.

Bruger du en anti-perspirant deodorant, så kan du faktisk gøre denne lugt værre, ifølge forskere.

Du kan ikke forstå, at du lugter under armene. Du vasker dig hele tiden og bruger deodoranter til netop det formål at mindske den grimme lugt. Hvad gør du galt? Du gør intet galt, men din deodorant er skyld i en øget produktion at de bakterier, som giver en grim lugt, skriver prevention.com.

Sådan undgår du svedpletter under armene – læs hvordan på femina.dk

Forskere fra Ghent Universitet i Belgien har kigget nærmere på netop dette problem, og de har fundet ud af, at en anti-perspirant deodorant ændre din naturlige balance under din arme og i visse tilfælde så meget, at det giver dårligere lugt end før, du begyndte at bruge den.

Hvor mange æg må du spise? Få svaret på søndag.dk

Flere bakterier under armene
Alle mennesker har en vis portion bakterier under deres arme og når de blandet med sved, som kommer ud via huden under armene, så dannes den dårlige lugt, de fleste af os har prøvet at have under vores arme.

Bruger du en anti-perspirant deodorant, så kan du faktisk gøre denne lugt værre, ifølge en af forskerne bag undersøgelsen, doktor Chris Callewart.

Se 7 frisurer der aldrig går af mode

Det skyldes, at de dårlige bakterier under dine arme stiger på grund af deodoranten, fordi det anti-perspirante blokerer for selve sveden. Selve deodoranten vil i mange tilfælde indeholde aluminium og det er netop en af de ting, der er skidt, så undgå dem, råder doktor Chris Callewart:

-Med mindre du lider af voldsom sved, så vil en normal deodorant fungere fint. Og brug så en anti-perspirant ved særlige lejligheder, hvor du skal stå for en præsentation eller skal bære en blå skjorte.

Når først du er stoppet med at bruge en anti-perspirant deodorant fast, så vil din normale kropslugt vende tilbage efter et par uger.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes