Spot en depression, og få hjælp til at komme over den

1. Ændrer en ven eller kollega adfærd, kan det være tegn på, at personen har brug for hjælp. Nedsat humør, indelukkethed, manglende overskud og tilbagetrækning fra sociale aktiviteter er alle tegn på, at noget kan være galt.

2. Det behøver ikke betyde, at man skal fare til en professionel med det samme. Pia Jeppesen, formand for Dansk Psykoterapeutforening, anbefaler, at man altid spørger neutralt ind og med udgangspunkt i, hvordan man selv har oplevet ændringen på personen: Jeg har en fornemmelse af, at du går og tumler med noget, er alt okay?

Danskerne er kede af det

3. Fornemmer man derimod, at det står rigtig slemt til, kan det være en fordel at foreslå professionel behandling.

4. Hos den praktiserende læge kan man komme til en samtale, hvor lægen vurderer, hvordan det står til med ens psykiske helbred.

Derfor koster tristhed kassen

5. Hvis ens praktiserende læge vurderer, at man har det dårligt nok, kan man få støtte fra staten til at se en psykiater eller en psykolog i 12 sessioner med tilskud, så prisen ender mellem 300 og 400 kroner pr. gang.

6. Hvis din læge vurderer, at du ikke er dårlig nok til at modtage støtte fra staten, kan du selv opsøge en psykolog eller en psykoterapeut. En psykoterapeut koster i gennemsnit 800 kroner i timen.

Kilder: Dansk Psykoterapeutforening og Sundhedsstyrelsen

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.