Derfor skal du undgå intimbarbering op til fødslen

Mange kvinder sørger lige for at barbere benene ekstra godt op til en fødsel, så de ikke skal ligge og blotte deres behårede stænger foran hele fødestuen. Og nogle kvinder intimbarberer også deres kønsdele af samme årsag.

Natascha Linea fra ‘De unge mødre’: Min søn skal ikke vaccineres

Men hvor du roligt kan barbere benene, bør du derimod undgå det omkring kønsdelene.

Behåringen i det område har nemlig en vigtig funktion, forklarer leder af Den Norske Jordemorforeningen, Kirsten Jørgensen.

Hår beskytter mod bakterier
– Hår kan være en barriere og fungere som en beskyttelse mod bakterier, siger hun til kk.no.

Overlæge på ‘Kvinneklinikken ved Haukeland universitetssykehus’, Ferenc Macsali, supplerer:

Ny babypude trøster og forebygger kolik

– Det (barberingen, red.) er ikke noget vi anbefaler pga. infektionsfare med tanke på et kejsersnit, men også ved en vaginal fødsel, hvor der nogle gange kan komme en rift. Under en fødsel kan det som bekendt gå lidt hårdt for sig, og den beskyttende barriere er dermed desto vigtigere. Du fjerner en beskyttelse, og det kan give skader i vævet. Håret er der som en beskyttelse, siger han til kk.no.

Hvad så hvis kvinden skal sys?
Hvis der skulle blive behov for at sy kvinden efter fødslen, så skal der være ret meget hår, før det bliver et problem, understreger Kirsten Jørgensen.

Små børn bør sove hos mor, til de er tre år

– Og hvis det bliver et problem, at de noget, man løser på fødestuen. Jeg tror, det er vigtigt at bevare noget af det naturlige. Er der ikke noget hår, er det en indgangsport for bakterier, og der er jo en grund til, at vi har det. Men det vigtigste er jo, hvad kvinderne føler sig tilpasse med, og at der ikke er et pres på dem for, at de for eksempel skal barbere eller vokse sig før en fødsel, siger hun til kk.no.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes