De mest pinlige skønhedsproblemer

Der er visse småproblemer, som vi helst ikke spørger andre end Google til råds om, fordi vi faktisk synes, de er for pinlige at gå til lægen med eller til at blive luftet over for veninderne.

Prevention.com har talt med forskellige fagfolk om de ømtålelige problemer, og de kommer her med deres bedste råd til at komme de mindre skønhedsgener til livs.

9 genveje til et sundt hår

Skæl i øjenbrynene
Det kan sagtens lade sig gøre at få skæl andre steder end i hovedbunden. Skæl kommer af en svampetilstand, hvor din hud overproducerer gærceller, og dette kan brede til resten af din hud og herunder sætte sig som skæl i dine øjenbryn.

Det forklarer Chesahna Kindred, der er dermatolog til Prevention.com. Kig efter shampoo med pyrithionzink, selensulfid, stenkulstjære, salicylsyre eller tea tree-olie til at kurere det.

Bumser på numsen
Har du bumser eller udslæt på din bagende, så kan det ligeledes skyldes gærcelle og svampevækst på huden. Det kan dog også skyldes bakterievækst, ligesom når du får bumser i ansigtet, forklarer dermatologen Lauren Rimoin til Prevention.com.

Sørg for, at du ikke går i for stramt tøj, så der opstår fugt på og omkring dine balder og smør med cremer, der indeholder benzoylperoxid eller salicylsyre.

Klar på 5 minutter – sådan lægger du en hurtig hverdagsmakeup

Behårede modermærker
At hår på dine modermærker er et sundhedstegn kan du sikkert ikke bruge til noget, hvis de sidder steder, hvor de er meget synlige. Dermatologen Craig Kraffert forklarer dog til Prevention.com, at der ikke er noget problem med at fjerne dem forsigtigt med en pincet, når de generer. Huden er dog mere sart en andre steder på kroppen, så vær blid.

Vorter
Har du fodvorter eller håndvorter kan de være rigtigt generende og også pinlige, fordi let smitter. De kommer fra en af de mange forskellige HPV-infektioner, vi som mennesker kan få. Cremer med salicylsyre kan hjælpe dig med at skrumpe vorterne, hvis du ikke har lyst til at gå til lægen og få dem frosset væk.

Her er makeuppen, der slanker dit ansigt

Bumser på ryggen
Bumser på ryggen kan være rigtigt frustrerende, nu hvor vi inden længe går ind i sommersæsonen og skal gå i badetøj og små bluser. Dermatologen Debra Jaliman forklarer til Prevention.com, at ligesom i ansigtet så skyldes bumserne oftest bakterieinfektioner og tilstoppede porer.

Hun råder dig til at rense din hud på ryggen, hver gang du er i bad og smøre den med fugtgivende creme bagefter. Især efter din træning er afrensning vigtig, fastslår hun.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.