De absolut dårligste slankeråd

Hvor svært kan det være? Det drejer sig om en fire-fem lynhurtige kilo, der bare liiige skal smides, inden det for alvor bliver sjovt at lege sommerpige i lidt for lille bikini. Og man har da hørt om det før. At folk taber sig med lynets hast og med nemme hovsa-kure, minus kulhydrater, vildt meget motion … nå ja, eller bare decideret faste.

Lad lige være med det, skriver kk.no og minder os om fem omvendte råd, vi for en gangs skyld på ingen måde skal rette os efter eller lade os inspirere af.

For at spise for lidt eller helt springe måltider er ikke bare en dårlig idé og stjæler vores energi. Det kan også være decideret sundhedsskadeligt at mangle alle vitaminer og mineraler.

Disse 6 vaner får dig til at elske din krop

  1. Farvel, fedt

Mange af os tror fejlagtigt, at fedtet er fjende nummer et, når kiloene skal væk. Og det giver da også bonus på vægten at holde sig helt fra fedtet – men det er så også eneste gevinst. For hjernen trænger til fedt, huden trænger til det, ja hele din krop har brug for det. Vores celler er endda bygget af det, og vi har faktisk brug for både det umættede og det mættede af slagsen.

Da de færreste af os alligevel formår at holde os fra fedtet i årevis, vil en fedtfri lynkur under alle omstændigheder være noget forbigående – og kiloene vil kravle på igen, skriver kk.no

  1. Faste!

Faste har lidt samme problem som fedtfriheden. Det virker for en kort bemærkning, men i det øjeblik du igen begynder at spise normalt, ryger det tabte på igen. Og lidt til, måske. For din forbrænding falder, fordi kroppen forsøger at spare på energien i en slags hungersnøds-tilstand. Det er såmænd ikke den eneste bivirkning.

Dit humør energiniveau får også et ordentligt hug nedad.

Træningsøvelsen, der giver dig numsen, du altid har drømt om

  1. På kur … indtil weekenden!

Det er jo meget smart … spis sundt og kaloriefattigt i hverdagen, og gi’ los i weekenden. Det er bare heller ikke opskriften. For har du sparet for meget på kalorierne i ugens løb, er du muligvis ved at gå helt kold, når du kommer til weekenden og får svært ved at nøjes med bare en lille smule af alt det, du måtte undvære. Og så er du lige vidt.

Det er det samlede kalorieindtag, du skal tænke på, og nåede du ikke at spise nok i løbet af ugen, kan det nemt ta’ overhånd, når det endelig bliver fredag.

  1. Hvidvinskuren

… eller bare lidt for meget alkohol – og af og til i stedet for et måltid? Den går bare ikke. Der er masser af kalorier i de flydende kalorier, og så øger det faktisk appetitten, selv om man kunne tro det modsatte.

  1. Drop styrketræningen

Styrketræning øger jo muskelmasse – og dermed vægten – så den kan man vel godt springe over? Nix. Styrketræning sætter lige præcis din forbrænding i vejret og gør det modsatte ved din fedtprocent.

10 ting som kun kvinder med store bryster forstår

Alt med måde …

Ja, hurtigt ned og hurtigt op igen synes at være overskriften, hvis du kaster dig over den hurtige løsning, der altså tilsyneladende ikke er nogen løsning overhovedet. Den gældende vej til den krop, du ønsker dig, er altså mådehold, sund fornuft og godt med motion – uanset hvor kedeligt du synes, det lyder …

Kilde: kk.no

Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes