Her er 5 naturlige veje til en bedre søvn

Efter en hektisk arbejdsdag, aftensmad med børnene, tøjvask, rengøring, oprydning og lidt ekstra aftenarbejde kan det være rigtig svært at falde til ro om aftenen.

Uroen i kroppen er nemlig medvirkende til, at man simpelthen ikke falder i søvn.

Prevention.com har her samlet fem måder, der kan få dig til at falde til ro og falde hurtigere i søvn:

  1. Et varmt bad

Hvis du har problemer med at falde til ro om aftenen, kan et varmt bad måske hjælpe dig. Det har nemlig en afslappende effekt på musklerne, og det løsner op i muskelspændinger.

Når du tager et varmt bad, vil din kropstemperatur stige, og den vil så falde igen, når du kommer ud af badet. Det er faktisk med til at få hjernen til at frigive søvnhormonet melatonin, forklarer Michael Breus, der er søvnekspert.

Kvinder skal sove mere end mænd. Læs hvor meget på Søndag.dk

  1. Lugt til lavendel

Flere undersøgelser har vist, at duften af lavendel kan virke beroligende og være med til at forbedre din søvn. Duften kan du få fra alt lige fra massageolier og cremer til badesalte og duftposer.

  1. Den rigtige musik

Noget tyder på, at det ikke kun er babyer og børn, der elsker at falde i søvn til en vuggevise. En undersøgelse publiceret i tidsskriftet Journal of Advanced Nursing viser, at ældre personer med søvnproblemer oplevede en forbedring på 35 pct. i forhold til søvnen ved at lytte til musik i 45 minutter inden sengetid.

Det er især langsom og rolig musik såsom klassisk musik og blød jazz, der gør det lettere at falde i søvn.

På Søndag.dk får du 10 søvnråd, der virkelig virker

  1. Gå efter den rigtige urt

Flere studier har vist, at urten baldrian kan forbedre søvnen uden bivirkninger. Baldrian virker beroligende, reducerer angst og beroliger kroppen inden søvnen.

Baldrian skal indtages mellem en halv til halvanden time inden sengetid, lyder det fra National Institutes of Health.

Nattesøvn er vigtig for børn. Læs på Udeoghjemme.dk, hvad søvnmangel gør ved børn

  1. Stå ud af sengen

Har du problemer med at sove, skal du ikke blive liggende i sengen.

– Jo mere du prøver på at falde i søvn, og jo mere du tænker på det, desto mindre chance er der for, det vil ske, forklarer Mary Susan Esther, der er læge og forhenværende præsident i American Academy of Sleep Medicine.

Det handler nemlig om, at man skal forbinde sin seng med en dejlig nats søvn – og ikke urolighed, bekymringer og manglende søvn.

– Folk, der lider af søvnløshed, tror, at de skal bruge mere tid i sengen – men det handler faktisk om det modsatte, siger Gregg Jacobs, der er specialist i søvnløshed ved Sleep Disorders Center ved University of Massachusetts Medical School.

Kilde: Prevention.com

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.