Dette elsker og hader danske kvinder ved deres kroppe

Lange ben, slanke kroppe og blond hår. Danske kvinder har ry for at være blandt verdens smukkeste og mest selvsikre kvinder. Men hvor tilfredse er danske kvinder selv med deres udseende?

Det har Kari Traa undersøgt i en ny undersøgelse foretaget blandt 1.000 kvinder via Epinions Danmarkspanel. I toppen af listen over danske kvinders fortrin, ifølge dem selv, er deres ansigt. Det er efterfulgt af bryster, ben og numse.

Læs også på MY DAILY SPACE: Glitter, brystsvedsslynger og skededampere: 7 ubrugelige skønhedsprodukter til din krop

Til gengæld er de danske kvinder også enige om, hvad de ikke er tilfredse med ved deres krop. Her er det lår, nakke og ryg, der fremhæves som de kropsdele, som kvinderne er mindst tilfredse med.

– Danske kvinders kropsselvtillid ikke er helt så stor, som man måske skulle tro. Faktisk svarer hele otte ud af 10 af de danske kvinder, at de vil ændre noget på deres krop, hvis de kunne, siger Kari Traa, der har grundlagt sportsmærket af samme navn.

– Det er en ærgerlig tendens, som afspejler det store kropsfokus, kvinder oplever særligt på sociale medier. Vi vil gerne bidrage til, at kvinder på sigt kan frigøre sig fra forventningspresset og være tilfreds med dem selv – uanset om de er en størrelse 32 eller 46.

Læs også på MY DAILY SPACE: Se filmen: Embrace viser, hvor skøre og skadelige idealer om kroppen er

Kvinder er glade for deres forside
Befolkningsundersøgelse er foretaget blandt 1.003 danske kvinder i alderen 18 til 75 år og handler om deres træningsvaner, forhold til træning og egen krop.

Undersøgelsen viser, at 26 procent af de danske kvinder er mest tilfredse med deres ansigt. 21 procent er mest tilfredse med deres bryster, mens 16 procent vælger ben eller numse.

Til gengæld viser undersøgelsen også, at kun to procent af de danske kvinder er mest tilfredse med deres nakke. Fire procent er mest tilfredse med deres lår, mens seks

Læs også på MY DAILY SPACE: Helse-Matilde: Kvinder skriver til mig, at de hader mig

Københavnske kvinder er fulde af selvtillid
De danske kvinders kropstilfredshed afhænger ifølge undersøgelsen af, hvor de bor. De københavnske kvinder viser sig nemlig at være det sted i landet, hvor kvinderne vurderer sig selv mest fysisk attraktive.

Selvtilliden er ikke lige så høj blandt kvinderne i Nordjylland, som bedømmer sig selv mindre fysisk attraktive.

Der er også forskel at spore på tværs af de adspurgte kvinders alder. Ifølge undersøgelsen er det især de midaldrende kvinder, der oplever utilfredshed med egen krop.

Læs også på MY DAILY SPACE: Træt af redigerede kroppe? Gå en tur i svømmehallen

– At det er de midaldrende kvinder, som vurderer sig selv mindst attraktive kan skyldes, at mange har født børn og måske har mindre tid til at dyrke motion, når familieliv og karriere skal gå op i en højere enhed, siger Kari Traa.

Undersøgelsen viser også, at kvinder i aldersgruppen 56 til 75 år er væsentligt mere tilfredse med deres kroppe end deres yngre medsøstre.

– Undersøgelsen viser, at de ældre kvinder generelt har et mere afslappet forhold til deres kroppe end de unge og midaldrende kvinder. Det giver stof til eftertanke. Det tyder på, at man med alderen bliver mere tilpas i sin egen krop og måske affinder sig med de ting, man var utilfreds med i en yngre alder. Det ville være fantastisk, hvis endnu flere kvinder i alle aldre kunne tillære sig det.

Læs også på MY DAILY SPACE: Jeg droppede fitnesspigerne for plus size-gudinderne på Insta og fik det meget bedre

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1