Det simple trick, der får dig til at vælge den sunde mad

Har du en plade chokolade eller en pose chips liggende foran dig, kan det være svært at holde fingrene væk. Og det samme gælder åbenbart for sunde madvarer.

Forskning publiceret i tidsskriftet Eating Behaviors viser, at når vi ser på sund mad som f.eks. frugter, mindsker det lysten til den usunde mad, skriver womenshealthmag.com.

Forskerne fra The University of Leeds undersøgte 13 personer på slankekur og 21 personer, der spiste almindelig kost. De lod over to omgange personerne kigge på og dufte til enten en appelsin eller en portion chokolade.

Her er de 10 klassiske fejl, vi begår, når vi er på slankekur – bliv klogere på in.dk

Efterfølgende fik personerne mulighed for at småspise af både appelsiner, chokolade og myslibarer i omkring 10 minutter.

Hav altid frugt og grønt omkring dig
Resultatet var, at de personer på slankekur, der havde set på og duftet til appelsinen, indtog færre kalorier og 60 pct. mindre chokolade end dem, der havde set på og duftet til chokoladen.

Personerne på almindelig kost spiste den samme mængde chokolade, uanset om de havde set på og duftet til chokoladen eller appelsinen.

7 sunde efterårsvidundere, du skal spise lige nu – se dem på in.dk

Det får altså forskerne til at konkludere, at når man i forvejen har fokus på en sund kost, kan et stykke frugt eller anden sund mad altså hjælpe dig med at træffe de sunde beslutninger.

– Når sunde madvarer bliver sat foran en person på slankekur, fungerer de altså som en reminder om, at man skal huske at spise sundt, forklarer Nicola J. Buckland, der har stået i spidsen for undersøgelsen ved The University of Leeds.

Så vigtig er din vejrtrækning for dit helbred – læs mere på in.dk

Det får hende til at anbefale, at man f.eks. altid har en frugtkurv stående fremme et synligt sted i hjemmet, og at man på kontoret altid har et par stykker frugt liggende på skrivebordet.

Når du skal ud, kan du pakke et æble eller nogle gulerodsstænger med i tasken. Hver gang du åbner den, ser du nemlig det sunde æble eller de lækre gulerodsstænger og får lyst til dem, lyder det fra Nicola J. Buckland.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.