Undersøgelse: Studerende tager stoffer i eksamenstiden

Stigende forventninger og et øget pres får mange studerende til at kaste sig over præstationsfremmende midler i studietiden og ikke mindst i den kommende eksamenstid.

Det viser en undersøgelse, som Ingeniørforeningen IDA har foretaget blandt 976 studiemedlemmer på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Det skriver nyheds- og livsstilsmediet MY DAILY SPACE.

Godt tre procent af de studerende har taget betablokkere, og yderligere godt seks procent overvejer at tage dem. At mange studerende føler sig så pressede, at de tager såkaldte ”study drugs”, overrasker IDA’s studietalsmand, Harald Gade Andersen:

– Jeg tror ikke, at studerende fra naturens side i dag er mere nervøst anlagte, end de var for 20 år siden, og derfor synes jeg, det er problematisk, at hver 10. studerende enten tager eller overvejer at tage betablokkere for at dæmpe eksamensangsten. Jeg tror, at udviklingen skyldes et stigende fremdriftskrav, og at forventningerne er skruet op til et meget højt niveau, og jeg opfordrer til, at man letter presset på de studerende.

Læs også på MY DAILY SPACE: Det er typisk dig, når du læser til eksamen …

Piller kan skabe afhængighed
Betablokkere skaber ikke afhængighed, men er receptpligtige, og derfor håber Harald Gade Andersen, at de studerende får pillerne ordineret af en læge og ikke køber medicinen af mistænkelige typer eller på lyssky hjemmesider.

Ritalin og Modafinil bliver ifølge undersøgelsen brugt af godt to procent, mens dobbelt så mange overvejer at tage pillerne. Modafinil anvendes normalt mod narkolepsi, mens Ritalin er en ADHD-medicin, der har virkning som amfetamin og kokain og derfor i sidste ende kan medføre et misbrug.

– Medmindre, at det er på klar anbefaling fra egen læge, synes jeg, at det er en meget skræmmende tendens. Det udstiller jo, at rigtig mange studerende er klar til, eller allerede er i gang med, at sætte deres sundhed på spil for at kunne leve op til forventningerne om at få høje karakterer, gennemføre til tiden og samtidig passe et studiejob, siger Harald Gade Andersen

2017. 976 studerende fra de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser har svaret på IDA’s undersøgelse.

Læs også på MY DAILY SPACE: Kan du overhovedet bruge latin til noget efter gymnasiet? Vi spørger en latinlærer

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.