Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Brug for en elscooter? Det skal du overveje, inden du anskaffer dig en

Foto: PR

Foto: PR

En elscooter er et fantastisk køretøj til at komme frit omkring til venner, familie og på indkøb. Med en elscooter er du ikke afhængig af at blive fragtet af andre, og når lysten melder sig selv, kan du tage på eventyr i naturen. Det giver en enorm frihed.

Er du i stand til at køre på en elscooter?

Først og fremmest skal du være ærlig over for dig selv og finde ud af, om du har de fornødne kræfter til at køre på en el-scooter. For at det bliver sikkert i trafikken både for dig selv og andre, er det nemlig vigtigt, at du både mentalt og fysisk er i stand til at transportere dig selv på den.
Kørsel på en el-scooter kræver, at du frit kan bevæge dine skuldre, arme og hænder, og at du har kræfter til at manøvrere den rundt.

Du skal også have et fornuftigt syn, så du uden problemer kan orientere dig i trafikken. For el-scootere gælder samme færdselsregler som for alle andre trafikanter. Men du skal huske, at når du kører i centre eller andre steder med mange mennesker, er hastighedsgrænsen på 6 km/t.

Hvad er dit kørselsbehov?

Når du skal investere i en el-scooter, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket kørselsbehov du har i det daglige. Er det udelukkende små ture ned til supermarkedet? Eller er det længere ture til skov og vand? Behovet for transport er nemlig afgørende for dit valg af scooter.

Skal du i det daglige udelukkende på små ture på asfalt eller fliser, er en lille model med tre hjul tilstrækkeligt. De er nemlig lettere at manøvrere rundt med inde i byen. Hvis det primært er til indkøb, er det også en god idé at vælge en variant med kurv.

Ønsker du derimod at køre længere ture i det fri, hvor du kører på grusveje og andet ujævnt, vil du have brug for en større model med fire hjul. De er mere robuste og kan klare et mere bakket terræn – faktisk fungerer de næsten som en lille bil.

Skal du leje eller købe?

Har du en varig funktionsnedsættelse, kan du søge om et tilskud til køb af en elscooter. Tilskuddet får du af kommunen, men først undersøger de dig og dit behov for at finde ud af, om du opfylder kravene for tilskuddet.

Du skal dog også gøre op med dig selv, om du i virkeligheden i stedet skal leje en elscooter. Flere og flere tilbyder nemlig både leje på daglig- og månedlig basis. Det kan være en idé at starte med leje for at finde ud af, om du trives med en elscooter.

Har du plads til den?

Inden du suser ud og køber eller lejer en elscooter, skal du også sikre dig, at du har den nødvendige plads til at opbevare og lade den op. Begge dele skal nemlig for så vidt muligt undgå at stå ude i åbent vejr. Hvis du har et overdækket tag, som din elscooter kan stå under, skaber du de bedste betingelser for at den kan holde sig i mange år. Scooteren skal jævnligt lades op, og derfor skal du kunne sætte den til et almindeligt 230 V-stik.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes