Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Her er det billigste trick til at slanke sig

Hvis du har prøvet alverdens dyre slankepiller, pulverkure, bøger og meget andet uden at opnå et varigt vægttab, kan du godt ærgre dig. For forskere peger nu på, at det bedste slanketrick også er det billigste.

Det handler nemlig om at drikke mere vand, viser en undersøgelse, som har været publiceret i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition.

Undersøgelsen konkluderer, at den gruppe voksne på kur, som drak to glas vand før et måltid, tabte sig næsten to kilo mere end den gruppe, som ikke drak den ekstra mængde vand før måltidet, skriver dailymail.co.uk.

Vil du se yngre ud? Få gode råd til, hvordan du kan snyde dig yngre med udseendet, på Q.dk

Hjælper måske også med forbrændingen
Forskerne har kigget på resultater fra 11 forskellige undersøgelser, der har fokuseret på, hvilken effekt vand har på vægttab. Og de har fundet en helt klar sammenhæng mellem et højere indtag af vand og vægttab.

Ifølge Brenda Davy, som er professor ved Virginia Tech i USA og som er en af forskerne bag undersøgelsen, skyldes resultaterne, at vand kvæler sultfølelsen, hvilket dermed hjælper med at reducere kalorieindtaget.

Rebecca Muckelbauer, som er forsker ved Berlin School of Public Health, Charité University Medical Center Berlin i Tyskland og som har ledet den nye undersøgelse om vand og vægttab, peger også på, at sammenhængen kan skyldes, at det at drikke vand simpelthen øger kroppens energiforbrug, og at det i sidste ende får kroppen til at forbrænde flere kalorier.

– Denne hypotese er dog ikke undersøgt særligt godt endnu, indrømmer hun.

Her er de lette tricks til, hvordan du holder dig tynd i sommervarmen. Få dem på Q.dk

Drop øl og sodavand
Kroppen har brug for omkring 2 ½ liter vand om dagen. Den får 1 af dem gennem de madvarer, vi spiser, så vi skal altså gerne drikke mindst 1 ½ liter vand hver dag.

Rebecca Muckelbauer understreger dog, at der også findes overvægtige mennesker, der drikker masser af vand uden at tabe sig. Men det har i høj grad noget at gøre med, hvad du spiser og hvor meget.

Folk bruger også mange kalorier på drikkevarer som vin, øl, sodavand og saftevand, og bare det at udskifte dem med vand kan betyde en hel del for det samlede vægttab.

Træn og spis dig fra appelsinhud på tre uger

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes