Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Søde tomater og vindruer med smag af candyfloss

For blot nogle årtier siden var en tomat et syrligt indslag – skåret i både og hældt i salatskålen. Sådan er det ikke længere.

»Tomatavlerne er begyndt at gå op i brix-tal. Det viser, hvor meget sukker tomaterne indeholder. Også peberfrugt og andre grøntsager fås i dag i snackudgaver, der er sødere end de oprindelige,« fortæller forbrugerekspert Anne Glad.

Frugt- og grøntavlere fortæller i hendes bog ‘Danskernes mad’, at søde varianter af frugt og grønt er meget efterspurgte.

»Danskernes smag i æbler har forandret sig, og i dag er det ekstremt søde Pink Lady-æble en stor trussel mod de danske æbler, der ikke er lige så søde,« siger Anne Glad.

Vores mad bliver sødere og blødere – se, hvor skidt det er for sundheden

Vindruer med jordbærsmag
Hos Dansk Supermarked har man i nogle år kunnet købe vindruer med for eksempel smag af candyfloss om sommeren og om efteråret. Fra august til oktober sælger kæden, der ejer Føtex, Bilka og Netto, også vindruer med smag af jordbær og mango.

»Der udvikles i øjeblikket meget på specielle vindruesorter, som har anderledes facon eller ekstra sødme/anderledes smag, som vi kommer til at teste løbende,« siger indkøber Kasper Kamp.

Han oplyser, at Bilka og Føtex også sælger hvide/grønplettede Dino-meloner, som er ekstra søde honningmeloner.

Bitre grøntsager gjorde syge raske

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes