7 ting, der KUN bliver nemmere med alderen

Læs med her, og bliv mindet om, hvorfor det ikke er så slemt at sætte et ekstra lys i lagkagen.

  1. … at elske sin krop – eller i hvert fald at acceptere den, som den er.

Det kan godt være, at der har sneget sig et par ekstra kilo på sidebenene gennem årene, men du har efterhånden fået øjnene op for, at det ikke nytter noget at ærgre sig.

Tværtimod er du egentlig mere klar over, at du er ret så dejlig, præcis som du er. Og den ekstra delle, som altid har plaget dine øjne og gjort dine jeans stramme?

Den er ganske givet støbt af chokolade, godt selskab og overbærenhed, og hvem i alverden vil være det foruden?

Casper Christensen: Jeg har aldrig jagtet unge kvinder – læs interviewet på femina.dk

  1. … at få mindblowing sex.

Sexlivet bliver bare bedre. Måske både fordi du ikke længere behøver at forklare din partner, hvad erogene zoner er (eller hvor de sidder på dig!) men nok netop også, fordi det er blevet langt nemmere at elske dig selv, som du er – med fejl, mangler, rynker og topmave.

Du er blevet bedre til at hvile i dig selv, være nærværende og bede om det, du ønsker.

Som yngre var du måske ærgerlig over dine bryster, eller også var du overbevist om, at din numse sad længere nede, end hvad godt var. Det kan godt være, at alting hænger lidt mere i dag, men hvem siger, at det skal være en hindring for fantastisk lagengymnastik?

  1. … at lave god mad – også i hverdagen.

Du behøver ikke længere slå op i en kogebog, når du er i tvivl om, hvordan et æg blødkoges, hvornår kartofler er færdige, og hvad det vil sige, når tagliatelle er al dente.

Rutinerne har en fasttømret plads et sted på din rygrad (sammen med hovedrengøring, hentning af børn, indkøb midt i ulvetimen og multitasking generelt).

Det giver overskud og tid til, at madlavning bliver sjovere. Dine børn er større og synes efterhånden, at det er fedt at prøve nye ting af.

I stedet for at mad er et nødvendigt onde, begynder du i stedet at kunne gøre det til en dyd: god musik fra højtalerne og et lille glas vin, mens du vimser rundt i køkkenet – af lyst, og ikke af pligt.

5 tegn på, at du er en pleaser – læs mere på femina.dk

  1. … at tilgive og komme videre.

Det er ikke kun din overbærenhed over for dig selv, der er blevet større. Det gælder (heldigvis) også over for andre mennesker. Ingen er uden fejl, heller ikke dig selv, og det ved du også godt.

Derfor nytter det ikke noget at dvæle ved fejltagelser, misforståelser og uoverensstemmelser. Problemer bliver ikke løst ved at bære nag – det gør de ved at tilgive og komme videre.

  1. … at give råd, som rent faktisk er gode.

I det hele taget bliver det nemmere at føle sig klog, fordi du rent faktisk ved noget. Du har haft mange år til at møde mennesker og drage dine egne erfaringer. Som præmie har du fået en gigantisk rygsæk fyldt med oplevelser, som du helt sikkert har lært en masse af (om du er bevidst om det eller ej).

Når din gode kollega beder dig om hjælp til sin umulige teenager, eller din yngre veninde er i tvivl om sit ægteskab, behøver de ikke at ringe til Mads og Monopolet – du har de gode svar, fordi du helt sikkert selv har været der på et tidspunkt.

5 ting, der sker, når du ikke har sex – se dem på femina.dk

  1. … at vide, hvad du har lyst og IKKE har lyst til.

Det gør det nemmere at tage beslutninger – de sure som de søde. Din mavefornemmelse er blevet dit kompas, som kun meget sjældent er ude af kurs. Du afklarer hurtigere med dig selv, hvad der er en god eller en dårlig beslutning.

Før i tiden var du måske drevet af, hvad ’man’ gør, men gradvist er du blevet klar over, at det giver langt bedre mening at gøre det, der er bedst for dig.

  1. … at sige ’det skal nok gå’, fordi du ved, at det gør det stort set altid.

Som yngre var det nok ofte nej-hatten, der sad på skrå, men med alderen er den langsomt blevet udskiftet med pyt-hatten.

Du tager lettere på tingene, og du har også lært, at der ikke kommer noget godt ud af at bekymre sig over alle de ting, du alligevel ikke kan gøre noget ved.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes