Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

13 irriterende ting, du kan gøre for at slippe af med dine venner

– Man kan vel ikke gøre for, at man har charme og rent magnetisk drager frøkner – også fruer. Skulle man ha’ vrøvl, fordi man har en smule charme? Man kan vel ikke gøre for det, kan man vel?

Ordene kommer fra den danske skuespiller Ove Sprogøe, bedst kendt som Egon i Olsen Banden. Ove er en meget populær herre i filmen Sommer i Tyrol fra 1964, og hvis du er lige så charmerende som Ove, så ved du, hvor hårdt og udmattende det kan være, når alle folk gerne vil være dine venner.

Hvad gør du, når det hele bliver for meget, og du helst ikke vil være ond og sige til folk, at du ikke gider hænge ud med dem mere? Du  kan forsøge dig med en eller alle 13 ting her på listen, for de er videnskabeligt bevist irriterende og vil få folk til at droppe dig.

Selv tak!

Læs også på MY DAILY SPACE: Bedste venner og allierede: Vi har spurgt tre kvinder, hvad deres søskende betyder for dem

1: Del for mange billeder på Facebook

Er du en af de mennesker, der deler billeder af alt fra din bryllupsrejse til middagen ved tante Odas 70 års fødselsdag og din kat i fastelavnskostume? Så er du godt på vej til at miste venner.

Et studie fra 2013 viser, at du kan skade dine venskaber og forhold ved at dele alt for meget på Facebook. Det sker, fordi det sjældent er meget mere end nære venner og familie, der synes, det er fedt, at du hele tiden deler billeder af alt muligt og alle mulige, de ikke rigtig kender.

2: Hav for mange eller for få Facebook-venner

Et studie fra 2008 fra Michigan State University viser, at folk er mistænksomme over for dig, hvis du har mere eller mindre end 300 venner. Har du færre end 300 venner, kan din profil virke som en phishingprofil, men har du flere venner end 300 på Facebook, så kan det virke, som om du “samler” på venner.

Læs også på MY DAILY SPACE: Klumme: SKAL man følge sine IRL-veninder på sociale medier?

3: Afslør noget ekstremt personligt tidligt i et forhold

Helt generelt kan folk bedre lide hinanden, efter de har delt nogle hemmeligheder, men psykologer påpeger, at en god gang oversharing for tidligt i dit nye bekendtskab kan få dig til at fremstå usikker og vil få folk til at synes mindre om dig.

Så bare fortæl, at din søster har haft en affære med sin chef siden sit bryllup, eller fortæl om dengang, du fik en helt ekstremt stor hæmoride bortopereret, eller da du tog hævn over din ekskæreste ved at kidnappe hans nye kærestes hund, så skal folk nok løbe skrigende væk fra dig.

4: Stil en masse spørgsmål, men fortæl intet selv

Ligesom oversharing kan være vejen til færre venner, så kan det, at du aldrig fortæller noget om dig selv også være ruten til Venneløs-by.

Hvis folk fortæller dig noget intimt eller personligt, og du ikke gengælder den tillid ved at fortælle noget om dig selv, der er privat, så vil de synes mindre om dig. Det er da også irriterende at dele hemmeligheder uden at få nogle andres retur.

Læs også på MY DAILY SPACE: Klumme: Jeg har mere end én bedste veninde

5: Brug et close-up som profilbillede

Forskning fra California Institute of Technology viser, at ansigter, der er fotograferet med 45 centimeters afstand opfattes som mindre troværdige, attraktive og kompetente end ansigter, der er fotograferet fra 135 centimeters afstand.

Så hvis du vil være irriterende og frastøde folk, skal du bare have fjæset helt tæt på kameraet.

6: Skjul dine følelser

Et studie fra 2016 fra University of Oregon viser, at folk synes mindre om dig, hvis du undertrykker eller ikke viser dine følelser, fordi det kan tolkes, som om du ikke er interesseret i venskaber, social interaktion og tæthed, fordi du ikke viser det.

7: Vær alt for sød

Det burde være logik for burhøns, at jo sødere du er mod folk, jo bedre vil de tænke om dig, men sådan hænger verden (sædvanligvis) ikke sammen.

Et studie fra 2010 fra Washington State University og the Desert Research Institute viser, at hvis din opførsel er alt for god og uselvisk, så vil andre mennesker ikke have lyst til at hænge ud med dig, fordi du får dem til at se mindre gode og uselviske ud.

Læs også på MY DAILY SPACE: Stort interview med Irina the Diva: Jeg har knoklet for alt, jeg har opnået

8: Leg beskeden, men blær dig i virkeligheden

Har du nogensinde siddet til en jobsamtale og er blevet spurgt, hvad din største svaghed er? Har du så svaret “det må nok være, at jeg er så perfektionistisk”, så har du leget beskeden, men i virkeligheden blæret dig.

Eller har du en veninde, der skriver “Mod al forventning fik jeg lavet en kage. Det er jo utroligt, jeg er jo sådan en klumpedumpe”, og så har hun postet et billede af en femlagsbryllupskage, der kunne vinde de første fem sæsoner af Bagedysten?

Fænomenet kaldes humblebragging, og der er ingen, som i ingen, der kan lide det. Fænomenet kan især opleves på de sociale medier, så hvis du gerne vil miste dine venner, skal du bare give den gas med ydmyg blær.

Læs de fem sidste ting, du gør, der irriterer andre, på MY DAILY SPACE.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes