Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Sådan gør du dine hedeture nemmere

Hvis du jævnligt lider under hedeture eller svedture om natten, så har du sikkert prøve alt muligt for at komme over dem, men meget af lindringen kan du faktisk finde i dig selv, skriver prevention.com.

Forskere fra University of Melbourne er kommet frem til viden, der kan hjælpe kvinder med hedeture og natte-sved.

Det viser sig nemlig, at folk, der har en meget blid tone over for sig selv og behandler sig selv godt, har meget færre gener ved hedeture end dem, der taler grimt til sig selv eller føler, at de bør straffes, hvis der er noget ved deres person, de ikke kan lide.

Derfor er du mest ulykkelig i 40’erne – få svaret på femina.dk

Du skal derfor være god ved dig selv, især når du har en hedetur, for så vil dit humør ikke blive påvirket nær så meget i negativ retning, forklarer forsker og Ph.d. kandidat fra universitetet, Lydia Brown:

– Hedeslag og natte-sved kan afstedkomme en bølge af svære tanker og følelser, der gør byrden ved dem endnu værre.

Tænker du det værste
Vågner du om natten, fordi du er gennemblødt af sved, så vil de tanker, du tænker om situationen, afgøre om du blive slået helt ud eller ser det som et lille bump.

7 klassiske symptomer på, at du er i overgangsalderen – se dem på søndag.dk

– Hvis en kvinde vågner op midt om natten badet i sved, så føler hun sig muligvis frustreret, fordi hendes søvn er blevet afbrudt, og hun er bange for ikke at være frisk dagen efter som konsekvens. Den mentale ophidselse forlænger oplevelsen og gør det endnu vanskeligere at falde i søvn igen, siger Lydia Brown.

Det kan altså ikke nytte at tænke dommedags-agtigt og være træt af dig selv, for så gør du bare hele situationen værre. Bliv ikke vred på dig selv – tænk i stedet over, hvad din krop har brug for af rare ting, når nu den har et flip.

Er det, at du tager den flotte natkjole på? Er det, at du drikker en varm kop te? Eller er det, at du giver dig selv lov til at putte i sofaen i stedet?

Overgangsalder: Se, hvad du skal spise for at komme af med symptomerne, på søndag.dk

Vær god ved dig selv, så vil din hedetur ikke fylde helt så meget, siger Lydia Brown:

– Selv-medfølelse indebærer, at du reagerer på dine egen lidelse med samme ømhed, som du vil berolige et barn eller en elskede, der er kommet til skade.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes