Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Sundt og delikat: Sådan laver du lækre salater

Hvis du vil imponere dine venner med gode og lækre salater, så følg disse gode salatråd.

1. Miks gerne frugt, grøntsager og nødder i dine salater. Den bedste salat er den, der både indeholder noget syrligt, sødt, salt, fedt og sprødt.

2. Lad dig inspirere af det, du alligevel har liggende grøntsagsskuffen i køleskabet. Hvis grøntsagerne er lidt ”trætte” i det, så grill, steg eller kog dem, inden du blander dem i salaten.

Skal grøntsagerne skrælles? Få svaret på søndag.dk

3. Tænk også over, hvad du pynter din salat med – det er toppingen, der “sælger” salaten. Prøv f.eks. friske eller tørrede krydderurter, ristede nødder, frø eller kerner, revet ost eller smuldret feta, ristet brød eller rugbrød, spiselige blomster, løgringe eller farverige salt- og peberblandinger.

4. Leg med dressingerne – prøv dig frem og brug forskellige slags, både mejeri- og oliebaserede. Du kan også bruge pestoer eller blot stille god olivenolie og balsamicoeddike på bordet.

Boost din forbrænding, og tab dig op til fem kilo på to uger – se hvordan på søndag.dk

5. Hæld først dressingen over salaten lige inden servering. Ellers bliver salatingredienserne bløde og slatne.

Du kan også nøjes med at vende en enkelt ingrediens i dressingen – f.eks. lune rødbeder, gryn eller mere hårdføre grøntsager – og så vende resten af salaten i kort før servering.

Prøv en lækker caprese-salat: Få opskriften lige på søndag.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes