Lars Løkke: Jeg vil bo i Nyhavn, til jeg dør

Lars Løkke Rasmussen kommer tit i kontakt med folk, ikke mindst på grund af de to lavbenede følgesvende.

Lars Løkke Rasmussen kommer tit i kontakt med folk, ikke mindst på grund af de to lavbenede følgesvende.

»Kom så, piger.«

Lars Løkke Rasmussen hundser kærligt med to af sine yndlingspiger, de lavbenede retrievers Beauty og Fríða, der er det færøske navn for smuk. De trænger efter køreturen fra Marienborg til Nyhavn til at gå en tur.

Så det gør vi. Med PET diskret, men talrigt i nærheden.

Hundene tager mest opmærksomhed.

»Jeg har da også oplevet nogle udenlandske turister, der kommer hen til mig og spørger: ‘Can we take a picture’ – og så går det op for mig, at det handler om hundene,« siger han og griner.

Lars Løkke Rasmussen bor på hjørnet af Heibergs­gade og Nyhavn, og han kan stadig huske, da han i sommeren 2014 under Copenhagen Jazzfestival sad i sin lejlighed og hørte en jazzkoncert på molen.

»Jeg havde afbrudt vores ferie på grund af arbejde og var alene hjemme i nogle dage. En aften spillede et band på en båd lige neden for vores lejlighed. Det var sådan en dejlig varm og lys aften, og jeg hentede en stol og en kop kaffe og sad på første parket og hørte en fantastisk koncert. Det var helt utroligt,« husker han.

Ritt Bjerregaard: Det var som at få en dødsdom

En lille landsby
Egentlig er han nybegynder som københavner. Født i Vejle, opvokset i Græsted, og først i 2012 flyttede han til Nyhavn.

Det var hans kone Sólruns beslutning, og de havde begge brug for at komme tættere på byen.

»Det er sjovt at opdage, at Gammelholm faktisk er lige så lokalt som Græsted – det er også en lille landsby, hvor folk kender hinanden. Når jeg kommer ned i Marias Kiosk, lægger han med det samme to pakker orange Kings på disken, uden at jeg behøver at bede om det,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Da han boede i Græsted, kunne han godt finde på at køre til bageren søndag formiddag med tredagesskæg. Det gør han ikke mere.

»Det er noget af det eneste, der er forandret. Jeg er nødt til at tænke på, hvordan jeg fremstår – mange kender mig jo, og jeg er mere offentlig her. Når jeg er i Netto, og der er en gymnasieklasse fra Grenå, der vil have selfier med mig, ja, så stiller jeg op. Det skete aldrig i Græsted, for der var ingen turister.«

Lars Løkke Rasmussen elsker naturen, men er blevet glad for at bo midt i byen.

»Jeg er ret vild med at være her – vild med, at det summer af liv, og så har jeg en fantastisk udsigt. Jeg kan komme helt i trance, når jeg står på balkonen og kigger ud. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bo midt i et postkort.«

Manu Sareen fik stress: Alt kollapsede bare omkring mig

Svømmer i DGI-Byen
Vi er nået til den anden side af Nyhavn ved de store bænke med betonklodser mod terror indenunder.

»Jeg synes, at København er en dejlig by – en lille storby, hvor man kan bade i vandet. Det tænker jeg tit over, når jeg mødes med kollegaer i udlandet, der spørger: ‘Is it true, that you can swim in the harbour?’ Det er få steder, man kan det,« siger Lars Løkke, der ikke selv hopper i havnen, men ‘nøjes’ med 10 runder brystsvømning i DGI-Byens svømmehal.

»Der er nogle, der undrer sig over, at jeg svømmer i en offentlig svømmehal. Men hvor skulle jeg ellers svømme? Det er da lidt underligt at stå der under bruseren, og så er der én, der spørger: ‘Er det ikke dig, der er stats …?’ Jo, det er det jo. Omvendt synes jeg, at det er fedt at bo i et land, hvor det rent faktisk er muligt, at statsministeren kan gå i svømmehallen.«

Der kommer en dag, hvor han ikke længere er statsminister. Men det får ham ikke til at flytte ud af byen.

»Jeg bor her nu og føler mig hjemme. Hvis jeg på nogen måde kan få det til at hænge sammen økonomisk, vil jeg gerne bo her, til jeg dør.«

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.