Anne trodser allergi: Maraton og bjergbestigning

Vaccinationer har sørget for, at Anne har langt færre gener og er sluppet for kløende blærer på hænderne.

Vaccinationer har sørget for, at Anne har langt færre gener og er sluppet for kløende blærer på hænderne.

Anne Chen kan ikke sige, hvornår hun fik allergi, for så vidt hun kan huske, har hun altid haft det – også som barn.

»Mine øjne kløede og hævede, min næse løb, jeg fik kriller i halsen og nøs. Senere fik jeg også kløende blærer på hænder og fingre, og det gjorde det svært at holde på ting,« fortæller Anne Chen, der blev testet allergisk over for græspollen og husstøvmider.

Læg dertil en diagnose med astma og astmatisk børneeksem, der er fortsat ind i voksenlivet.

»Jeg er multiallergiker,« konstaterer Anne Chen.

Hun valgte derfor for omkring 15 år siden at lade sig vaccinere mod sin høfeber. Over fem år gik hun jævnligt på hospitalet og til egen læge for at få indsprøjtninger mod sin græspollenallergi.

»Det tog de kløende blærer på hænderne, og mine andre symptomer blev klart bedre. Nu tager jeg antihistaminer, hvis jeg får kriller i halsen eller kløe i øjnene, når græspollensæsonen starter. Men jeg er slet ikke så hårdt plaget mere,« siger Anne Chen, der dog skal tage sin astmamedicin hver dag året rundt.

Danskere plages af allergi som aldrig før – få gode råd til at bekæmpe høfeberen

Halvmaraton på alle kontinenter
Som pollenallergiker har man forøget risiko for at udvikle astma. Omkring hver fjerde med høfeber enten har eller udvikler astma. Anne Chen er fast besluttet på, at allergi og astma ikke skal begrænse hendes liv.

»I 2011 havde jeg en drøm om at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, der er over 5.800 meter. Da jeg havde gjort det, havde jeg brug for et nyt mål, så jeg besluttede at løbe en halvmaraton på alle syv kontinenter,« fortæller Anne Chen, som altså også har løbet på Antarktis og nu er gået i gang med at træne til en fuld maraton i Chicago til oktober.

»Jeg håber, at andre, der døjer med allergi og astma, kan blive inspireret og tænke, at ‘hvis hun kan, så kan jeg også’,« siger Anne Chen.

Sådan nyser du på den rigtige måde

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.