Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Dette fortsætter din mor med at gøre, selvom du er fyldt 30

Lige meget hvor gammel du er, vil der bare være ting, som din mor stadig vil sige til dig eller gøre for dig. Nogle ting er lidt mere irriterende end andre. Men derfor kan man jo godt elske hende alligevel.

Påpeger din påklædning

Som teenager har du helt sikkert været uenig med din mor om din påklædning, og sætninger som “Skal du have den på?” og “Har du tøj nok på?”, har du sikkert vendt øjne ad flere gange.

Men nu er du nået en alder, hvor dine nederdele er blevet et par centimeter længere og din jakke lidt varmere, så den slags spørgsmål får du selvfølgelig ikke mere. Alligevel er det første din mor siger til dig, da du møder hende: “Fryser du ikke? Skal du ikke have et tørklæde på?”, og du må bare konstatere, at din mor måske aldrig vil holde op med at spørge, om du så har to dynejakker på samtidig, og fire halstørklæder viklet om halsen.

Om du så var pakket sådan ind til en hvid vinter, vil din mor stadig mene, du har for lidt tøj på. (Foto: Pixabay)

Overtager din madlavning

Din madlavning er ganske udmærket, og du har måske endda kastet dig ud i flere kulinariske eksperimenter, som dine venner syntes smagte fremragende.

Du vil gerne forkæle din mor, og beslutter dig for at invitere hende på en lækker middag. I sludrer lystigt i køkkenet, mens du hakker og snitter, og din mor nipper til et glas vin. Du har godt lagt mærke til dine mors øjne, som hele tiden kigger på dine hænder, men du forsøger at ignorerer det.

Og inden du ved af det, har din mor overtaget din madlavning med et: “Skal jeg ikke lige gøre det? Så går det hurtigere”, og det ender med din mors version af menuen, og dig, der står og tyller vin.

Piller dig i ansigtet

Du er helt bevidst om den bums, du har på hagen, og du har gjort, hvad du kunne for at dække den så godt som muligt. I håb om at ingen opdager den, begiver du dig afsted til cafeen for at mødes til frokost med din mor. I har det superhyggeligt og snakken går. Men pludselig udbryder din mor: “Du har noget siddende på hagen!”, og slikker sig straks på tommelfingeren og forsøger at tørre din bums væk, men får bare udtværet din foundation, så bumsen er endnu mere tydelig end før. Med et lettere vrissende: “Moooooor!”, får du verfet hende væk og får hviskende forklaret hende, at det bare er en bums. Hvorefter din mor selvfølgelig udbryder lidt for højt: “Åh! Ja, det er godt nok en stor bums, du har fået dig!”.

Læs hele artiklen på MY DAILY SPACE.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes