Derfor skal du pakke stanniolen væk, når du laver mad og griller

Selv om der er afbrændingsforbud i hele landet, må man i størstedelen af Danmark på privat grund godt tænde op i grillen, hvis grillen står på et fast og ikke-brændbart underlag.

Og så kunne man passende grille et stykke lækkert laks med lidt citron- eller limebåde oven på, pakket godt ind i stanniol for at holde på saften og kraften fra fisken og citrusfrugterne. Men bør man det?

Overraskende trick: Derfor skal du strø salt og sukker på din fisk

Forskning viser, at man formentlig bør lægge stanniolen langt væk, når det kommer til madtilberedning. Det skriver engelske Metro.

Grunden til, at man bør pakke stanniolen væk, er, at metalstoffer kan overføres fra stanniolen til maden. Mere specifikt drejer det sig om aluminium.

Forhøjede doser af aluminium er mistænkt for blandt andet at øge risikoen for at udvikle osteoporose (knogleskørhed) og Alzheimers.

Forbrugerrådet advarer mod farlig kemi: Her er 5 tandpastaer, du skal undgå

Flere gange over grænsen
Verdenssundhedsorganisationen, WHO, anbefaler, at man ikke indtager mere end 40 mg aluminium om dagen, men forskning foretaget ved American University of Sharjah viser, at mad tilberedt i stanniol kan ligge flere gange over den daglige grænse.

Faktisk viste undersøgelser, at en portion kød tilberedt i stanniol indeholdt ikke mindre end 400 mg aluminium.

Problematisk kemi fundet i populære cremer, makeup og barberskum

Sure fødevarer var værst
Forskerne bag undersøgelsen forsøgte at tilberede flere ting i stanniol, og her viste det sig, at specielt fødevarer med et højt syreindhold var slemme. Det gælder blandt andet lime, citron og tomatsovs. Tilsætter man krydderier stiger tallet endnu mere, viser undersøgelsen ifølge Metro.

Vælger man derimod at tilføje salt og alkohol, vil tallet falde.

Hormonforstyrrende og allergifremkaldende: 28 ud af 40 deodoranter dumper i norsk test

Opdateret. Artiklen blev bragt første gang d. 12/7-2016.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes