Sådan spotter du falske Instagram-followers

Der er rigtig, rigtig mange, der gør det: Køber følgere til deres Instagram-profiler, så de ser populære og succesfulde ud (oftest uden i nogen særlig grad at være det), når du besøger deres profil og pludselig får mindreværdskomplekser over dine egne 235 followers.

Heldigvis er det helt vildt nemt at gennemskue, når der er blevet snydt med følgertallet, så hvis du er i tvivl om, hvor meget arbejde (eller hvor mange penge) en specifik profil har lagt i sin følgerskare, kræver det bare lidt research at finde frem til svaret.

Læs også på MY DAILY SPACE: Nu har den første Instagrammer rundet 100 millioner følgere

Tegn på, at en instagrammer har købt sine followers

BILLEDERNE

Tjek følgerne og deres billeder ud. Virker de som ægte personer? Det kræver kun et tap og et par scrolls at se, om der gemmer sig en robot eller et menneske bag en Instagram-profil.

Har vedkommende for eksempel kun nogle få opslag, som alle er lavet inden for den samme korte periode? Det er en utroværdig opførsel på Instagram.

Læs også på MY DAILY SPACE: Inspiration: Få de flotte frisurer fra Instagram

KOMMENTARERNE

Selv om profilerne kommenterer på andres billeder, betyder det ikke, at der er rigtige mennesker bag. Det kommer næppe bag på dig, at vi er så langt fremme teknisk, at robotter så let som ingenting kan lægge kommentarer – men du kan genkende dem!

De er nemlig ofte ret korte og er sætninger, der kunne passe til ethvert billede. “Amazing!” eller måske en emoji er oplagte valg, når en robot skal lægge en kommentar, der ikke virker malplaceret. Til gengæld er de ofte irrelevante, ligegyldige og virker som spam.

FOLLOWERS

Falske profiler har som sagt meget få billeder, og de har også meget få followers. Til gengæld følger de betragteligt flere profiler selv – for det er det, de er oprettet til.

Læs også på MY DAILY SPACE: En hyldest til Celeste Barber – Instagrams sjoveste kendisparodist

LIKES

De købte følgere er superhurtige til at like billeder, når de bliver delt. Det er jo robotter, hvis bagmand bliver betalt for at de skal følge, like og kommentere. Derfor får køberen masser af likes inden for få sekunder efter, han eller hun har delt et billede.

Det kan også være den anden vej rundt: At profilen, du mistænker for at have købt følgere, får meget, meget få likes i forhold til dens enorme antal followers.

Hvorfor er det et problem at have falske Instagram-følgere?

Det er det i og for sig heller ikke. Jeg og du kan da være ligeglade med, om Louise har købt sig til 20.000+ followers. Det kan dog blive et problem for virksomheder, der af en anden grund vil lave en aftale om promovering med en Instagrammer – og tror, de når ud til 20.000 af Louises trofaste fans.

I virkeligheden er 19.000 af dem måske robotter, og så betales Louise for at markedsføre et produkt til cirka ingen mennesker, selv om det lader til, at hun er en populær dame. Alt kan købes for penge.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.