Ondt i maven? Her er 5 tips til en rolig feriemave

Når vi holder ferie, betyder det ofte, at vi slapper ekstra meget af, drikker lidt mere alkohol og spiser mere fed mad. Den slags er hårdt for kroppen, og det kan resultere i hyppige toiletbesøg og ondt i maven – og så er feriehyggen altså ødelagt lidt.

Der er heldigvis fem lette ting, du kan gøre, for at undgå at ødelægge ferien og få ondt i maven.

Læs også på MY DAILY SPACE: Camilla lider af en kronisk tarmsygdom: Mit lorteliv med Chrons!

Øg væskeindtaget

Når det er varmt, er det vigtigt at drikke mere vand end normalt, fordi du sveder og taber væske hurtigere. Faktisk skal du drikke vand en gang i timen for at sikre en god væskebalance.

Hvis du er i udlandet, skal du undgå at drikke postevand, da det kan indeholde bakterier, der er skadelige for din mave.

Læs også på MY DAILY SPACE: Dagbog: Har jeg fødevareallergi? Sådan fik jeg mistanken

Brug stranden aktivt

Når vi tager på badeferie, er det som regel, fordi vi trænger til at slappe af, men inaktivitet kan sætte maven i stå. Giv tarmene lidt bevægelse med hyppige svømmeture i havet, boldspild på stranden eller gåture langs vandet.

Spis let og nyd maden

Spis let, ofte og lidt ad gangen – og sørg for at give dig god tid og tygge maden igennem. Store, tunge måltider er hårde for maven og sætter dine tarme på overarbejde.

Læs også på MY DAILY SPACE: Heidi fik tarmkræft: Ingen fortalte mig om følgerne af kemo

Suppler med mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier kan hjælpe med at holde maven i balance, når den udsættes for forandringer. Du finder mælkesyrer i yoghurt og andre surmælksprodukter, men du kan også tage tilskud i form af kapsler. Start dit indtag, en uge før du tager på ferie.

Husk at gå på toilettet

Du må aldrig holde dig tilbage, når du skal på toilettet. Holder du tilbage, risikerer du nemlig at få forstoppelse – og det gør altså rigtig ondt i maven.

Kilder: Rejse-og-ferie.dkApotekeren.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.