Ny undersøgelse: Så mange danskere går syge på arbejde

Mænd tager oftest syge på arbejdet.

Mænd tager oftest syge på arbejdet.

I en ny undersøgelse fra Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring svarer hele 39 procent, at de inden for de sidste to-tre år har undladt at melde sig syge fra arbejde, fordi de følte sig presset af arbejdsopgaver eller på grund af stress.

Undersøgelsen viser desuden, at det oftest er mænd, der tager på arbejde, selvom de er syge og burde ligge hjemme i sengen.

Ramt af snue? Sådan bruger du næsesprayen rigtigt

Ifølge undersøgelsen er det især de unge mellem 18-29 år, der undlader at melde sig syge, selvom de burde ligge hjemme i sengen.

Her svarer hele 52 procent, at de er taget på arbejde på grund af arbejdspres eller stress, selvom de rent faktisk var for syge til at arbejde.

Derfor får kvinder stress

Din “forkølelse” kan være helårsallergi – 5 tips til at slippe af med løbende næser:
  • Luft ud flere gange om dagen – med gennemtræk. Det afhjælper både husstøvmider, hår fra kæledyr og skimmelsvamp. Husk, at det er ekstra vigtigt at lufte ud efter badning og madlavning.
  • Hold temperaturen på omkring 20 grader i alle rum, så du undgår fugt i dine bløde møbler, fx din seng og sofa. Fugt giver nemlig gode betingelser for både husstøvmider og skimmelsvamp.

Her er de 4 mest udbredte misforståelser om parfumeallergi

  • Vask lagen, dyne- og pudebetræk hver 14. dag – og dyner og puder 3-4 gange om året. Vask det på 60 grader, da husstøvmiderne bliver slået ihjel ved temperaturer over 55 grader.
  • Hav ikke sko, legetøj og lignende under sengen. Fugten fra madrassen får svært ved at slippe væk, og dermed trives husstøvmiderne bedre. Undgå også væg til væg-tæpper i soveværelset – det er et slaraffenland for fugt, husstøvmider og skimmelsvamp.
  • Har du nyseture og løbenæse gennem længere tid, bør du gå til lægen.

Kilde: allergiguiden.dk

Allergikere er ineffektive på jobbet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.