Superfood: Så vildt sundt er broccoli – få lækker opskrift

Med Lékué Veggie Ricer laver du hurtigt grønsagsris af blomkål og broccoli – varier måltiderne, samtidig med at du sætter hak ved Fødevarestyrelsens anbefalede indtag af grønsager. Gør madlavningen sundere og sjovere både for voksne og børn. Køb den her*


Mange er ikke synderligt begejstrede for broccoli, hvilket er ærgerligt! Især fordi den sunde superfood indeholder en masse gode egenskaber.

Ud over at grøntsagen indeholder masser af kostfibre og vitaminer, er den nem at tilberede i alverdens spændende retter. 

Vi giver dig her en lækker opskrift på broccoli-røsti, der kan bruges som tilbehør til alle sommerens skønne retter.  

LÆS OGSÅ PÅ MY DAILY SPACE: 10 tegn på, at din kat elsker dig

Broccoli-røsti

Ingredienser:

  • 300 g broccoli-buketter 
  • 250 g ricotta eller hytteost 
  • 3 æg 
  • ½ dl chiafrø 
  • Revet citronskal fra ¼ citron (usprøjtet/økologisk))
  • ½ dl hakket mynte 
  • 50 g majsgryn 

LÆS OGSÅ PÅ MY DAILY SPACE: 10 superfoods, der giver flot hud

Tilberedning (14-16 stk.):

Hak de kogte broccolibuketter en anelse. Pisk ricotta og æg sammen og tilsæt broccoli. 

Kom dernæst chiafrø, citronskal, mynte og majsgryn i, krydr med salt og peber og rør det godt sammen. 

Lad det trække 30 min.  Bag dem som små pandekager ved middel varme i lidt smør eller olie. 

Nyd dem lune eller kolde.  

Tip. Skal det være lidt ekstra festligt så top dem med lidt lufttørret skinke eller røget laks.

LÆS OGSÅ PÅ MY DAILY SPACE: Vi danskere får for lidt søvn – her er konsekvenserne

Brug dine broccolirester til grøn dip
Har du rester af broccoli tilovers, kan du bruge det i en lækker og sund grøn dip. 

Blend dine rester af broccoli sammen med kikærter i forholdet tre til en og smag til med spidskommen, olivenolie, salt og peber.  

Du kan blandt andet servere dippen til grøntsagsstænger. 

Vidste du, at
  • Stokken fra broccoli sagtens kan bruges. Skær det yderste, hårde lag af med en lille kniv. Halvér på langs eller skær i skiver og damp stokken med i gryden.  
  • Broccoli er i familie med blomkål.
  • Broccoli er fuld af A-, C- og E-vitaminer og jern.  
  • Broccoli indeholder stoffer, der menes at forebygge kræft.
  • Broccoli indeholder en sammensat sukkerart, der kaldes raffinose.  
  • Rå broccoli er svært for vores krop at optage. Bakterierne i tyktarmen nedbryder broccolien, hvilket er det, der får os til at prutte eller føle os oppustet. 

Kilde: Season-web.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.