Investér i din nattesøvn med en god topmadras

Foto: PR

Foto: PR

Det er nemlig utrolig vigtigt at have en seng, der giver den rigtige støtte og komfort for at sikre en høj søvnkvalitet, som gør det muligt at restituere og forberede kroppen og sindet på nye udfordringer. Det er dog ikke altid den bedste og mest økonomisk forsvarlige løsning at investere i en helt ny seng af topkvalitet, da man oftest får mere for pengene ved at beholde sin seng og i stedet investere i en god topmadras, som kan kompensere for en dårlig madras.

Forlæng din sengs levetid

Ved at investere i en topmadras forbedrer du ikke blot din søvnkvalitet, du beskytter faktisk også din madras, så den holder sig i god stand længere tid. Når en topmadras lægges ovenpå sengen, mindsker det graden af slitage, da støvmider, hudceller og sved ikke trænger ned i madrassen på samme måde. Samtidig giver det også et mere hygiejnisk sovemiljø, da en top-madras let kan vaskes og vendes i modsætningen til en madras. En topmadras bør dog allige-vel blive udskiftet cirka hvert fjerde år og derfor oftere end din madras. Det skyldes, at top-madrassen er det yderste lag og dermed tager alt slitagen, som madrassen ellers ville have fået. Så det giver god mening at investere i en topmadras for at forlænge levetiden på din seng, men en topmadras skulle også helst give en forbedret søvnoplevelse.

Vælg topmadras efter dine behov

For at opnå en bedre søvnkvalitet er det altafgørende at vælge en topmadras, som passer til dine personlige behov og præferencer. Hvis du er på udkig efter en topmadras, der, udover at beskytte din seng, skal give øget komfort, bør du fravælge de billige skummadrasser af pur- og koldskum, da de giver begrænset støtte og komfort. Hvis du blot ønsker at forlænge din sengs levetid, er de dog et billigt valg. Er du derimod på udkig efter en topmadras, der tilpasser sig kroppen og yder optimal trykaflastning for øget komfort og støtte, bør du i stedet overveje en topmadras i memory-skum eller latex. Hvis du mener, at det er på tide at gøre en investering i din nattesøvn og er interesseret i at læse mere om topmadrasser, kan du med fordel se nærmere på en gennemgang af forskellige topmadrasser, der kan hjælpe dig til at få fundet den rette variant. Se mere her.

Tip: Uanset om du står og har behov for at få fat på en topmadras, eller du overfor at gå ud for at få gjort dig et køb af en helt ny seng, kan det være en god idé, at du i forbindelse med dit køb sørger for at få gjort dig nogle tanker omkring nogle af de rent økonomiske perspektiver. Der kan nemlig godt være en stor forskel på de priser, der er mulighed for at finde på sådan noget som senge og madrasser. Ligeledes kan du evt. overveje muligheden for at få et lån, som måske vil kunne hjælpe dig godt på vej til at sikre, at du har råd til at foretage købet.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1