Smagstest: Dyr lakrids-is er sikkert sommerhit

Flere af isene får kritik for en konsistens, der er mere luftig, skummende og gummiagtig end cremet og flødefed. Dog ikke vinderne.

Flere af isene får kritik for en konsistens, der er mere luftig, skummende og gummiagtig end cremet og flødefed. Dog ikke vinderne.

For få år siden var det svært at opdrive en lakrids-is, men efter den store lakridsbølge har de fleste supermarkeder indtil flere at vælge imellem. Alene i frysedisken hos Meny finder vi fire forskellige lakrids-is i bøtte.

»Vaniljeis blandet med lakrids kan give nogle interessante smage. Når man kombinerer flødefed is med lakridssirup og måske lakridsknas på toppen, er der kontrast i både smag og konsistens. Vi har både sødt, salt, blødt og hårdt,« siger Anne Moltke Dahl, der blogger om is og andet sødt, som hun selv udvikler opskriften på.

Læs hele testen af lakrids-is på Testuniverset.dk

Sidste år udgav hun bogen ‘Lykken er is’ sammen med Maja Ambeck Vase, der lever af at udvikle opskrifter, blogge, style og fotografere mad.

lakridsis-testere

Testpanelet, Anne Moltke Dahl (tv.) og Maja Ambeck Vase (th.), var ikke lige begejstret for alle lakrids-is. Foto: Kristian Brasen

Taber-is efterlader korn i munden
Efter at have smagt de otte is deler testpanelet dem op i tre kategorier: et førerfelt af lækre kvalitetsflødeis, som man kan blive helt salig over i sommervarmen. Et midterfelt, som byder på hæderlige smagsoplevelser uden at være prangende. Og et par bundskrabere, hvoraf taberen er direkte ubehagelig i munden.

Læs hele testen af lakrids-is på Testuniverset.dk

»Livet er simpelthen for kort til den is her. Den smager af billigt slik, har en meget mærkelig bismag og giver små korn i munden. De ligger på tungen og smuldrer, når isen er spist, og det er slet ikke behageligt,« siger Maja Ambeck Vase om taberisen fra Rema 1000, Bologna Liquirizia, som får nul stjerner.

Flere af isene får kritik for en konsistens, der er mere luftig, skummende og gummiagtig end cremet og flødefed. Og for at blive stående og holde faconen, selv når de smelter – dog ikke isene fra Hansen og Irma.

Sådan skal lakrids-is smage
Der skal være en afstemt lækker lakridssmag, der går godt til den lyse base af vaniljeis. Isen skal være cremet og smelte på tungen uden at fedte ganen. Vi skal have en god blanding af salt og sødt. Det gør ikke noget, at der er lakridsknas på toppen.

Den bedste lakrids og vanilje
»De er begge meget lækre fuldfede is med god konsistens og flødefarve,« siger Maja Ambeck Vase og bliver enig med Anne Moltke Dahl om, at Irmas is har den bedste lakrids og lækre vaniljesmag, der gør den til en værdig vinder med toppoint.

»Den har en meget interessant lakridssmag og en vidunderlig balance mellem det søde og salte. Jeg kunne snildt spise hele bøtten selv,« tilføjer Maja Ambeck Vase.

Discount-is slår den klassiske Magnum i smagstest

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.