Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Én boremaskine er over dem alle

Foto: Kristian Brasen

Der findes mange batteridrevne bore/skruemaskiner på butikkernes hylder. Men én maskine er konkurrenterne overlegen. Det viser Søndagsavisens laboratorietest af seks store mærker.

DeWalt DCD730C2 har ingen svage punkter og får topkarakter i alle testens discipliner. Især i boretesten lægger den afstand til konkurrenterne.

Det tager 2,3 sekunder at bore et hul med DeWalt, hvilket gør den til testens hurtigste maskine. Faktisk er DeWalt dobbelt så hurtigsom testens langsomste maskine Ryobi, der er testens næstdyreste, men får en bundplacering.

Samtidig holder batteriet godt. Du kan bore 150 huller på en opladning med DeWalt. Det er tyve huller mere end Bosch og næsten dobbelt så mange som Makita, der er nummer to i testen. Motoren i DeWalt er svagere end i AEG, men den klarer sig godt på grund af dens høje omdrejningstal.

Se hele testen her

Ryobi taber på ekstraudstyret

Alle de testede bore/skruemaskiner klarer sig generelt godt. Både i forhold til maskinernes tekniske formåen og til hvor nemme de er at bruge i praksis.

Derfor tæller det ned i maskinens samlede testresultat, hvis den har færre muligheder eller har mindre ekstraudstyr end konkurrenterne.

Ryobi taber testen, fordi man ikke kan låse boret, og fordi den som den eneste ikke har en oplader med overvågningsfunktion, som slår laderen fra, når batteriet er opladet. Uden overvågningsfunktion risikerer du at ødelægge batteriet. Og så følger der kun ét batteri med, når du køber Ryobi-boremaskinen.

Se hele testen her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes