Her er den bedste babyalarm

Testens dyreste babyalarm koster 1.400 kroner og får en tredjeplads i testen. Til sammenligning koster testvinderen kun 1.030 kroner. Foto: Colourbox

Du kan sidde i en anden bygning end dit barn, op til 100 meter væk, og stadig høre barnet skrige. Hvis du altså har den rigtige babyalarm.

Testvinderen Neonate BC-5000A har en overlegen rækkevidde i forhold til de fem andre babyalarmer i Søndagsavisens test.

Sammen med testens toer, Super Nova GI-D7G, har Neonate også den bedste dækning.

Begge babyalarmer opfanger og videresender barneskrig på 100 meters afstand med enkelte hak og udfald, mens konkurrenterne slet ikke kan sende på samme afstand. Derfor skal du være opmærksom på producenternes løfter, når du køber babyalarm.

»Den rækkevidde, som producenten skriver i manualen, gælder udenfor og uden hindringer. Men sådan er det jo sjældent i virkeligheden. Hvis du bor i et hus med betonvægge, rækker babyalarmen ikke så langt,« siger Ronny Lövstrand, der er testansvarlig på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP, der står bag undersøgelsen.

Hvilken hører barnet bedst?

Et andet vigtigt parameter, når du køber babyalarm, er mikrofonens kvalitet. Babyalarmer er normalt ikke i gang hele tiden, men reagerer på lyden af for eksempel barnegråd. Derfor skal mikrofonen på den ene side være god til at opfange barnets lyde og på den anden side kunne blokere baggrundsstøj.

Philips og Topcom har de mest følsomme mikrofoner og opfanger barneskrig bedst.Padwico har den mindst følsomme mikrofon, mens Super Nova og Motorola er de ringeste til at opfange barneskrig. Motorola er testens billigste babyalarm og den eneste, hvor du ikke kan justere mikrofonens følsomhed.

Mobilen generer ikke

Ingen af de testede babyalarmer blev forstyrret af laboratoriets støjsender, der skal gøre det ud for en mobiltelefon eller radio.

Desuden viser testen, at alle babyalarmerne er stort set lige nemme at bruge.

Se hele testen her


Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1