Kenwood giver KitchenAid baghjul

KitchenAid har med sit lækre design fået plads i mange danske køkkener. Men i Søndagsavisens test vinder arbejdshesten Kenwood med mere end et mulehår. Foto: Kristian Brasen

KitchenAid er nærmest standardudstyr i mad- og bageprogrammer på tv og er efterhånden blevet synonym med køkkenmaskiner. Men i Søndagsavisens laboratorietest får den smarte KitchenAid baghjul af arbejdshesten Kenwood.

KitchenAid er, ligesom tre andre af de seks testede køkkenmaskiner, for besværlig at bruge.

»De er store, tunge, og ofte ganske besværlige at sætte op og bruge. Brugervenligheden kunne være bedre for mange af de testede modeller,« siger testchef Claire Garner fra laboratoriet Intertek, der har testet køkkenmaskinerne.

Kun testens vinder, Kenwood, og testens taber, Krups, er nemme at bruge.

Se hele testen her

Den sværeste maskine at bruge

Det svenske mærke Ankarsrum er den mest besværlige køkkenmaskine at bruge. Ifølge laboratoriet er den både svær at samle og bruge. Skruen, som du indstiller monteringsarmen med, er ubehagelig at holde på og kræver mange fingerkræfter at dreje.

Det er næsten umuligt at se, hvad maskinen er indstillet til, og den medfølgende manual er ikke til meget hjælp. Derfor får Ankarsrum dumpekarakter i brugervenlighed.

»Danske husmødre har siden 1940 kunnet finde ud af at bruge denne maskine. Derfor undrer det mig meget at testpersonerne betegner den som besværlig at anvende.,« siger Christian Honoré fra Crylle Aps, der importerer Ankarsrum Original i Danmark. »Al tilvænning er svær, det tager også tid at blive fortrolig med en iPhone eller en computer. «

Kenwood vinder testen, fordi den får høje karakterer i samtlige af testens parametre. Alle køkkenmaskiner i testen blander, ælter og pisker effektivt, så du sparer både tid og håndkraft i køkkenet. Og kun Krups, der ellers er nem at bruge, dumper i forhold til udholdenhed. Maskinen slukkede ni gange i løbet af de mindre end tre minutter, det tager at ælte dejen.

Se hele testen her

Krups må udgå af testen

Hver gang måtte laboratoriets medarbejdere fjerne dej fra dejkrogen og genstarte maskinen. Laboratoriet fulgte producentens anbefalinger, så de vurderer, at sikkerhedssensoren, der slukker for motoren, når den skal arbejde for hårdt, simpelthen er for følsom. Derfor måtte Krups’ køkkenmaskine udgå af udholdenhedstesten.

»Vi ville se, hvordan maskinerne virker, når du stresser dem. Bliver de varme, begynder de at lugte eller stopper de simpelthen med at virke. Vi vurderede, at Krups aldrig ville kunne gennemgå sådan en test,« siger testchef Claire Garner.

Groupe SEB, der markedsfører Krups i Danmark, oplyser, at de aldrig tidligere har oplevet ovenstående problem, og at maskinen må være gået i stykker.

Se hele testen her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.