Populært påskeæg er bedst i test

Summerbirds marcipanæg er gode, men koster 800 kroner kiloet. Anthon Bergs er endnu bedre og koster kun 210 kroner kiloet. Foto: Kristian Brasen

Der er tæt løb i toppen af feltet, da Søndagsavisen smagstester marcipan­påskeæg.

De to testeksperter tager igen og igen stykker af først et og så et andet påskeæg op. Snuser til dem. Skærer stykker af den rene marcipan ud og smager den for sig selv og så sammen med chokoladen. Overvejer og sammenligner.

Endelig falder dommen fra konditor Lene Vietz og faglærer på bager- og konditoruddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen i København Ronnie Holmen.

Med et marginalt forspring vinder marcipanægget fra Anthon Berg foran det over tre gange dyrere æg fra Magasin.

»Men hvis man kunne tage marcipanen fra Magasins påskeæg og chokoladen fra Anthon Bergs, ville vi have mit favoritæg,« siger Lene Vietz.

Ægget fra Anthon Berg vinder på helheden i smagsoplevelsen og samspillet mellem chokolade og finish. Kombinationen sender det helt til tops med seks stjerner.

»Marcipanen er god. Der er en fin mandelsmag og struktur. Den har lidt bittertoner, mens chokoladen er til den søde side. Det er meget harmonisk,« siger Ronnie Holmen.

Se hele testen her (klik for stor version):

påskeæg

Kun få har facon som æg

Marcipanægget fra Magasin er et af blot tre i testen, som er decideret æggeformet. Det samme gælder æggene fra Frellsens Chokolade og Sv. Michelsen, mens resten i stedet er halve æg.

Som det eneste af de tre æggeformede er chokoladen ikke revnet i bunden af ægget fra Magasin, som den er på de øvrige to.

»Det kan ske, fordi marcipanen står og arbejder, og det kan være med til at nedsætte holdbarheden, fordi den tætte chokoladeskal bliver brudt. Derfor er der mange, som laver de halve æg,« forklarer Ronnie Holmen, der glæder sig over et tykt lag chokolade på ægget fra Magasin, som marcipanen ikke har kunnet bryde hul på.

Skuffende supermarkedsæg

Påskeægget fra Anthon Berg er det eneste supermarkedskøbte i testen, der finder nåde for de professionelle smagsløg, mens æggene købt i Aldi, Netto og Kvickly får tommelfingrene til at vende nedad igen og igen.

»Det her ville jeg ikke bruge penge på. Normalt lader jeg ikke søde sager stå, men det her ville jeg takke nej til,« siger Lene Vietz om påskeægget fra Kvickly, der ligesom de to andre bundskrabere er fremstillet af den tyske marcipangigant Horst Schluckwerder.

Bundplaceringen undrer hos Coop.

»Vi har tidligere selv smagstestet produktet og har været tilfredse med kvaliteten. Det samme har vores kunder, for vi har haft påskeæggene på hylderne til påske de sidste par år, uden at det har medført henvendelser om kvaliteten. Vi arbejder dog altid løbende på at forbedre vores produkter og vil vurdere kvaliteten på ny, når vi skal vælge produkter til påsken 2015,« siger kategorichef Peer Wejse.

Se hele testen her (klik for stor version):

påskeæg

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.