Her er de bedste pølser til grillen

Den sydende lyd af en pølse på grillen. En klassisk lydkulisse på en lun dansk sommeraften. Faktisk vælger tre ud af fire danskere oftest pølser, når der skal kød på grillen. Det viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer fra sidste sommer.
Derfor er det langtfra ligegyldigt, hvilken hylde sommerklassikeren hives ned fra. Det konkluderer Søndagsavisens smagspanel, som til anledningen består af Preben Vestergaard Hansen, kandidat i human ernæring og husholdningsvidenskab, og Michael René, lektor og kandidat i fødevarevidenskab og teknologi, begge fra Professionshøjskolen Metropol i København, efter at de har tygget sig igennem otte varianter af sommerens grillpølser.

Kendte mærkevarer skuffer

Hører man til dem, der automatisk rækker ud efter velkendte varemærker som Gøl og Langelænder, kan man med fordel revurdere sin pølsepræference. De to klassikere, der samtidig topper prislisten, finder ikke stor nåde for panelets veltrænede smagsløg.

»Det er altså ikke en så god pølse, den her,« siger Preben Vestergaard Hansen om grillpølsen fra Langelænder, hvis farve, smag og kødstruktur
mere leder tanken hen mod en røget medisterpølse.
Heller ikke Gøls jubilæumspølse bliver mødt med særlig stor tilfredshed.
»Jeg er virkelig overrasket over, hvor mange forskellige smagsindtryk de har valgt at putte i pølsen. Vi kan næsten ikke komme længere væk fra den klassiske grillpølse, end vi er her,« understreger Michael René om pølsen, der ved nærmere eftersyn viser sig at indeholde løg, gulerødder, tomat og persille.
»Der er bare nogle produkter, der ikke må afvige for meget fra det, man kender. En grillpølse skal være en grillpølse, som man kender den,« siger Preben Vestergaard Hansen.
Discount i top og bund

Produkterne fra de to velkendte producenter klarer sig dog væsentligt bedre end grillpølsen fra Aldi, som bliver stemt helt i bund.

»Der er godt nok ikke meget grillpølse over den. Det er en spøjs lille gummipølse, som virker mere kogt end sprød og grillagtig, selvom den er tilberedt som de andre,« fastslår Preben Vestergaard Hansen.
Måske producenterne bag Aldis sortiment skal skæve til konkurrenterne fra Lidl, som beviser, at der ikke behøver være lighedstegn mellem discount og dårligt.
»Her lader det til, at vi er ovre i en bedre kvalitet. Jeg tror, at den har en anden pris end de fleste andre,« siger Preben Vestergaard Hansen om pølsen, der prismæssigt ligger midt i feltet.
»Det er en rigtig fin, tyk pølse, som har en god røgsmag og en fin saltbalance. Lige til en sommeraften på grillen,« supplerer Michael René.
Sådan smager en god grillpølse
En god grillpølse har et højt indhold af kød og en smag, der er afbalanceret mellem salt, røgsmag, fedt og krydderier. Farsen skal være fast og behagelig i munden, ikke for ‘fedtet’ og uden rester af ben og brusk.
KILDER: PREBEN VESTERGAARD HANSEN OG MICHAEL RENÉ
Undgå, at pølseskindet sprækker
1. Lun pølserne i siden af grillen, hvor risten er lidt køligere, eller på en lun pande og ikke en brændende varm pande.
2. Vend pølserne ofte med en gaffel.
3. På komfur, hvor varmepladen går til 12, skru op på 7 til 9. Komfurer, der kan skrues op til 6, skrues op på cirka 4.
4. Stik eventuelt hul i pølseskindet inden stegning. Det afhjælper, at skindet springer, når pølsekødet udvider sig.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.