Sådan gør du tv’et smartere: 5 metoder til filmstreaming, internet og apps på tv’et

Køber du et nyt tv i dag, vil det være fyldt med smarte funktioner, såsom internet, apps og direkte adgang til tjenester som Netflix og You- Tube. Der er dog ikke nogen grund til at bruge mange penge på et nyt tv blot for at få disse funktioner, hvis du er glad for det, du har i forvejen.

Der er nemlig mulighed for at få adgang til det hele på de fleste tv’er uden det store besvær. Det kan endda være helt gratis, hvis du udnytter mulighederne i din mobil, tablet eller pc. Her ser vi nærmere på fem forskellige løsninger.

TJEK TV’ETS TILSLUTNINGER

Inden du overvejer, hvilken løsning du vil bruge, bør du undersøge, hvilke tilslutninger dit tv har. Se efter i manualen, eller kig på bagsiden af tv’et. HDMI-indgang er essentielt for at kunne udnytte de fl este løsninger. Er dit tv købt inden for de seneste 10 år, vil det sandsynligvis have denne type tilslutning.

Fem metoder til filmstreaming, internet og apps på tv’et

Billig vej til streaming og internet: Chromecast, 270 kroner

Chromecast er en lille, billig dongle, der sender indhold fra din smartphone, tablet eller pc op på tv-skærmen. Den sættes i en ledig HDMI-indgang på tv’et og forbindes trådløst til den enhed, du vil afspille fra. Chromecast viser det indhold, du afspiller fra understøttede apps som YouTube, Netflix eller internet-browseren Chrome.

Når en af disse apps er startet, dukker et Google Cast-logo op i øverste højre hjørne af skærmen. Det skal du blot klikke på, så sluttes din enhed til Chromecast og sender indholdet op på tv’et. Billed- og lydkvaliteten kan være imponerende god, hvis det materiale, du afspiller, tillader det.

Chromecast sender video i op til Full HD og lyd i op til 5.1-kanalers surround. Sammenlignet med Apple TV har Chromecast den fordel, at den kan bruges både med computere og med mobiler og tablets, uanset om de kommer fra Apple eller kører med Android som styresystem. Udvalget af understøttede apps er dog lidt begrænset.

Smart TV på den nemme måde: Apple TV, 749 kroner

Den lille billige Apple-boks kan streame video og musik over hjemmets netværk, og har du en iPhone eller iPad, kan du også så let som ingenting sende indhold trådløst til tv’et. Der er desuden adgang til apps som NetFlix, YouTube, Vimeo og Flickr, som køres direkte fra boksen.

Få Blu-ray med i købet: Sony BDP-S5200, 999 kroner

Ønsker du en komplet opgradering af hjemmebiografen, er det værd at overveje en Blu-ray-afspiller som BDP-S5200. Ud over at se Blu-ray-film (endda i 3D) har den indbygget internet samt apps til NetFlix, YouTube, Facebook og mange andre tjenester. Der er også direkte adgang til indholdet på din smartphone.

Send mobilbilledet op på skærmen: Miracast

Med Miracast kan du koble din smartphone eller tablet trådløst til tv’et. Skærmbilledet vises, præcis som det er, uanset om du ser NetFlix, DR TV eller bladrer i billeder. Sammenlignet med eksempelvis Chromecast er der således færre begræsninger på, hvad du kan se. For at bruge Miracast kræver det dog, at både tv og afspiller understøtter standarden.

Den klassiske kabelløsning: HDMI/MHL

En stabil måde at koble dine enheder til tv’et. De fl este computere har HDMI-udgang, hvorfra du kan sende skærmbilledet op på tv’et. Understøtter din smartphone MHL – indtil videre er det kun visse Android-mobiler – kan den også tilsluttes sådan. Det kræver et særligt MHL-kabel, og medmindre du bruger en adapter, skal tv’et også understøtte MHL.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.