Smagstest: Klassiker vinder remouladetest

Remouladen fra Graasten har den helt rigtige smag og konsistens.

Remouladen fra Graasten har den helt rigtige smag og konsistens.

Fra fiskefi leter og fiskefrikadeller over roastbeef til ristede hotdogs og pomfritter. Den lysegule remoulade har for længst lagt sig som en tung, syrligsød dyne over det danske frokostbord, og udvalget er ganske fornuftigt.

Det viser en smagstest, som Michael René, lektor med stor ekspertise i sensorik og kvalitetsanalyse af fødevarer,  og kandidat i human ernæring Preben Vestergaard Hansen, begge fra Professionshøjskolen Metropol i København, har gennemført for Søndagsavisen af otte forskellige typer remoulade fra supermarkedernes hylder.

Se hele testen her (klik for stor version):

remouladetest

Seks stjerner til den originale

På den svagt gule bøtte med remoulade fra Graasten står ‘Den originale’ skrevet med store bogstaver på fronten. Det kan testpanelet dog af gode grunde ikke se, da de får præsenteret remouladen i en blindsmagning og dermed ikke har nogen viden om, hvilke producenter der står bag.

Men det lader til, at Graasten har noget at have sit prædikat i.

»Den er sød til at starte med, men slutter så lidt eddikesyrlig på den gode måde. Jeg kan fornemme pickles og hvidkål i munden, og stykkerne er hverken for fine eller for grove,« konstaterer Michael René.

Remouladen får også ros for sin pæne gule farve, der ligger perfekt i midten af skalaen for remouladegul og altså hverken er for mayonnaiselys eller for karrymørk.

Kan man nøjes med en stjerne mindre på bekostning af en kilopris på under det halve, er Rema 1000’s remoulade et godt køb til prisen.

»Den har en fin farve og en blød, nærmest cremet konsistens. Den smager godt og er svagt syrlig,« konstaterer Michael René om discountremouladen.

Kend din remoulade
Ifølge den franske gastronomis bibel, Larousse Gastronomique, rører man en klassisk fransk remoulade af 2,5 dl mayonnaise, to spsk. hakkede urter (persille, purløg, kørvel og estragon), en spsk. kapers, to finthakkede cornichoner og få dråber ansjosessens.
Dansk remoulade indeholder som regel finthakket hvidkål og syltede agurker, sukker, sennep og karry.
I det kreolske køkken, der typisk findes i amerikanske sydstater, er remoulade en mere krydret sovs med paprika eller cayennepeber, der findes i mange varianter med forskellige grøntsager eller finthakket hårdkogt æg.

Kilde: WIKIPEDIA

Hæderlig sidsteplads

Mens remouladen fra Graasten får ros for både farve og konsistens, er det også de to væsentligste kritikpunkter for feltets sidstemand, som samtidig er den eneste økologiske, nemlig remouladen fra Urtekram.

Feltets absolut højeste kilopris er med til at sende den ned på en sidsteplads, om end det er en absolut hæderlig bundplacering med tre stjerner på skulderen.

»Den dur altså ikke til en ristet pølse,« konstaterer Preben Vestergaard Hansen efter at have inspiceret den noget grovere remoulade, hvor stykkerne af drueagurk og hvidkål er væsentlig større end i resten af feltet, mens den omgivende sovs også er mere flydende.

»Smagen er lidt for syrlig og svagt bitter,« supplerer Michael René.

Hos Urtekram bliver sidstepladsen i remouladetesten kommenteret således:

»Urtekram har arbejdet længe på at finde en remoulade,  der lever op til vores krav til smag, udseende og konsistens. Urtekrams remoulade produceres efter en recept, vi selv har udviklet, og er et unikt produkt, som vi og rigtig mange af vores forbrugere er glade for,« siger Anne S. Hansen, quality & environmental manager hos Urtekram.

SÅDAN SKAL REMOULADE SMAGE
En god remoulade har en passende balance mellem sødme og syrlighed. Den må ikke virke for fed i munden. Konsistensen skal være knasende af hvidkål og
pickles uden at blive for ujævn ogklumpet.

Se hele testen her (klik for stor version):

remouladetest

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.