Find den bedste mobil: 6 tips til at vælge den rigtige smartphone

Smartphones kan være vidt forskellige, så det er værd at overveje hvilke funktioner der er vigtige for dig, før du køber.

Smartphones kan være vidt forskellige, så det er værd at overveje hvilke funktioner der er vigtige for dig, før du køber.

Er du på udkig efter en ny smartphone, er det værd at undersøge markedet, hvis du vil være sikker på at få den helt rigtige med hjem.

Selvom de nyeste topmodeller frister, er det måske i virkeligheden en billigere mobil, der giver dig præcis de funktioner, du har brug for.

Men hvad skal du kigge efter for at få den smartphone, der passer til dig? Vi giver dig her seks råd.

os

1. Styresystem

Der er tre hovedsystemer: Apples iOS, Googles Android og Microsofts Windows. iOS har stadig flest apps, og de er tjekket af Apple, så de fungerer og er sikre. Android er tæt på at have det samme antal, men miljøet er en anelse mindre strømlinet og sikkert, og brugerfladen kan variere fra producent til producent. Windows er brugervenligt, men er langt bagud på mængden af apps.

mobil1

2. Skærmstørrelse

Udvalget af skærmstørrelser er blevet meget større de senere år, fordi vi bruger smartphones forskelligt. En stor skærm giver bedre mulighed for at se film, surfe på nettet, tjekke præsentationer i jobsammenhæng, kigge billeder igennem med mere, mens en mindre skærm gør mobilen mere håndterbar og nemmere at betjene på farten.

mobilkamera

3. Kamerakvalitet

Kameraet og filmfunktionerne er i dag af fornuftig kvalitet i de fleste smartphones. Helt så gode som ægte fotokameraer er mobilerne dog ikke, da der er meget lidt plads til billedelektronikken. Antallet af pixels er ikke altafgørende, men jo flere der er, jo bedre vil billederne se ud på en stor skærm, og jo større mulighed er der for at zoome. Så gå helst ikke under 8 megapixels.

hårdførmobil

4. Hårdførhed

En mobiltelefon bliver udsat for lidt af hvert. Heldigvis tåler flere og flere smartphones en byge, en tur under vand eller hårde slag fra tab på gulvet. Det gælder ikke længere kun de store klodsede håndværkermobiler. Også nogle af de mere designlækre smartphones er vandtætte og stødsikre. Hårdførhed koster som regel lidt ekstra, men pengene kan være givet godt ud.

mobilnfc

5. Forbindelser

Wifi, Bluetooth og gps er standard i en smartphone i dag, men du bør sikre dig, at den også har 4G, så du kan koble dig på det hurtige mobilnet. Hvis du vil have mulighed for let at forbinde mobilen med andre enheder, skal du kigge efter, om den har NFC. Dyrere smartphones kan også have Wi-Fi Direct og Miracast, som gør det let at streame film og billeder direkte til kompatible skærme.

mobilbatteri

6. Batteritid

Med store skærme og avancerede funktioner kræves der meget af mobilens indbyggede batteri. Selvom batterierne i dag er større end for få år siden, er det værd at tjekke den angivne batteritid. Den er næsten altid noget mere optimistisk end virkeligheden, men giver dog en rettesnor. Regn med, at en stor skærm betyder kortere tid mellem opladningerne.

mange penge at spare
Der kan være store prisforskelle, selv kort tid efter mobilerne er lanceret, så tjek priserne på nettet. Det samme gælder, hvis du køber med abonnement. Regn ud, hvor meget det gode tilbud med binding rent faktisk koster. Sidste års model er ofte god nok, men langt billigere. Så overvej, om den nye topmobil giver dig noget, du ikke kan undvære.

Læs mere på Alt om DATA

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.