Mange penge at spare: Black Friday presser priserne

Landets elektronikforhandlere lokker med gode tilbud på Black Friday.

Landets elektronikforhandlere lokker med gode tilbud på Black Friday.

Når Lars Juhl Christensen ved midnat fredag den 28.november sidder klar ved tasterne på sin computer, ved han lige nøjagtigt, hvad han skal kigge efter. For Lars Juhl Christensen er det tid til at skifte det gamle fjernsyn ud. Han ved, at det nye skal være et Smart-tv på 55 tommer – formentlig fra Samsung – og at det skal have en masse features. Derfor har han helt bevidst ventet på Black Friday, hvor elektronikbutikkerne kæmper om at lokke kunder til med de bedste tilbud.

Det skal du vide om Black Friday

Tidlig start på julegaverne

Som forbruger er der da også god grund til at holde øje med tilbuddene og måske få startet julegaveindkøbene. Søndagsavisen har været i kontakt med en række af de større kæder, der holder Black Friday, og de lokker med rabatter på op til 60 procent. Ingen er dog interesseret i at oplyse om tilbuddene på forhånd, da konkurrenterne lurer på hinanden helt op til deadline.

»Vores tilbud starter online ved midnatstid og i butikkerne tidligt fredag morgen. Jeg kan love, at de er værd at vente på, og at det gælder de fleste varegrupper,« siger Peter Stedal, administrerende direktør i Elgiganten.

Også Bilka sætter alle sejl til både online og i de fysiske butikker, der alle åbner klokken 06. Online kan man fra klokken 00 stille sig i kø til de tilbud, der er tilgængelige fra morgenstunden.

»Sidste år fordoblede vi omsætningen på denne dag, og i år forventer vi en tredobling, da vi har mange flere skarpe tilbud på alt fra elektronik til fødevarer og tekstil,« siger kommunikationskonsulent Maia Lindstrøm Sejersen fra Dansk Supermarked. Hun lover, at en del varer vil være sat mellem 40 og 60 procent ned.

Kviklån kan smadre din økonomi

Køb med omtanke

Hos Forbrugerrådet Tænk maner man dog til besindighed:

»Mit bedste råd er, at man ikke blot lader sig rive med af stemningen, men fokuserer på selve priserne frem for de glitrende skilte med diverse rabatter. Danmark har en udbredt tilbudskultur, og Black Friday er bare et af initiativerne. Desværre ser vi jævnligt eksempler på før/nu-priser og lignende, der ikke har hold i virkeligheden. Mangler man noget, kan der muligvis være gode tilbud at hente, men det er en god idé at undersøge markedet og priserne hos flere konkurrenter, før man slår til,« råder juridisk konsulent Jakob Steenstrup.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.