Den store burgertest: Burger King dumper på hygiejnen

Det kniber med hygiejnen hos Burger King i Danmark.

Det kniber med hygiejnen hos Burger King i Danmark.

Hos Burger King kniber det med at holde mundvigene oppe på Fødevarestyrelsens smileyordning. For mens kædens burger kommer flot ud i smagstesten, går det knap så godt med hygiejnen i kædens restauranter.

Søndagsavisen har gennemgået alle de smileyer, som kæderne i testen har modtaget i løbet af et år, og 22 procent af Burger Kings restauranter har modtaget en anmærkning.

Se hele den store burgertest her

Skimmel og snavs

Smileyordningen medvirker til at sikre et højt kvalitetsniveau og til at undgå, at kunderne kan blive syge af at spise maden. Eksempelvis er der i det forgangne år konstateret skimmelvækst i en isterningmaskine i en filial af Burger King, i en anden blev der konstateret grønlig skimmelvækst i et kølerum, og i en tredje blev der konstateret tykke lag af gammelt fedt, støv og snavs i køkkenområdet.

Hos Burger King i Danmark understreger pressekontakt Patricia Wilson, at der bliver gjort en stor indsats for at uddanne medarbejderne i hygiejne og korrekt fødevarehåndtering.

»Dog er det klart, at man altid kan gøre ting bedre, og det arbejder vi dagligt på,« siger hun.

Bag reklamen: Sådan ser fastfoodburgerne ud i virkeligheden

Så stor en andel af salgsstederne har fået anmærkninger det seneste år*
  • Burger King 22%
  • Sunset Boulevard 20%
  • McDonald’s 14%
  • Shell 12%
  • Q8 11%
  • Statoil 9%

* Opgjort ud fra en gennemgang af smileyerne for alle kædernes butikker i perioden 23/10 2014 til 22/10 2015. Alle anmærkninger på smileyordningen tæller med i opgørelsen, men har en butik fået flere anmærkninger i perioden, tæller det kun én gang. For tankstationerne gælder det, at det kun er de butikker, som sælger burgere, der er taget med i opgørelsen, og altså ikke alle kædernes butikker.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.