YouSee: Vi forstår godt irritationen

 René Brøchner, direktør for YouSee, forstår godt kundernes irritation ved de stigende priser.

René Brøchner, direktør for YouSee, forstår godt kundernes irritation ved de stigende priser.

Nu har danskerne oplevet prisstigninger på deres tv-pakker flere år i træk. Hvorfor?

»Det, der driver prisstigningerne, er stigende priser på sportsrettigheder og på danskproduceret indhold. Vi er godt klar over, at det er irriterende med tilbagevendende prisstigninger, men vi må også bare sige, at det er en regning, vi bliver præsenteret for af indholdsleverandørerne, og derfor stiger priserne.«

Hvis det er sportsrettigheder, der gør, at alle tv-pakkerne stiger, betyder det så ikke, at de, der har en lille pakke, skal betale for noget, de ikke kan se?

»Grundpakkekunderne har ikke adgang til de dyre sportskanaler og skal derfor heller ikke betale for sportsrettigheder – det er indeksreguleringer og adgang til tv på andre skærme, der får prisen til at stige her. Men det er rigtigt, at man som kunde af en af de større pakker indgår i en kollektiv betalingsstruktur, hvor man er fælles om at betale udgifterne til eksempelvis sportsrettigheder – også selvom man ikke ser sport. Her vil der være penge at spare ved at skifte til Grundpakken og derudover vælge 10 kanaler til. Så får man en mindre pakke uden at skulle undvære sine yndlingskanaler.«

Læs mere: Derfor skal du prutte om prisen på din tv-pakke

 

Hvornår får kunderne fuld valgfrihed, så de undgår tv-pakker og kun betaler for kanaler, de rent faktisk ser?

»Der vil nok gå lidt tid, før vi kan finde en model, hvor det økonomisk vil give mening for kunderne. Lige nu får man kanalerne billigere, fordi man opnår grupperabat i en tv-pakke. Hvis man kan vælge enkelte kanaler, er det de færreste, der vil finde det interessant, for du kan ikke få mange kanaler, før det bedre kan betale sig at købe en pakke. Men det kommer på sigt.«

Kan kunderne forvente prisstigninger igen næste år?

»Det helt ærlige svar er, at de enkelte kanaler kommer til at stige i pris. Mit håb er, at vi kan genforhandle vores aftaler med producenterne, så pakkerne ikke stiger igen. Hvis ikke, vil kunderne opleve prisstigninger, medmindre de vælger en mindre tv-pakke med Bland Selv.«

Læs mere: Prisen på tv-pakker stiger igen

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.