Ny priskrig på vej: Her får du mest udlandssnak og data med i prisen

Irriterende høje mobilregninger, der giver en bitter eftersmag til en ellers god ferie, bliver fremover nemmere at undgå.

Det seneste våben i mobilselskabernes kamp om kunderne er nemlig at inkludere udlandstelefoni i abonnementet, så du kan benytte din telefon i udlandet, uden at det koster dig ekstra.

»Kampen om mobilkunderne er så hård, at selv de mindste tiltag kan gøre en forskel. Konkurrencen på pris er slut, og mange mobilselskaber har i stedet for at sænke priserne inkluderet diverse musik- og medietjenester i deres abonnementer. Nu er turen så kommet til udlands­telefoni,« siger Nicholas Frederiksen, teleekspert hos Mobilkunden.dk.

Telegigant solgte defekt mobil – nægtede at tage den retur

Han mener, at selskaberne har fået øjnene op for, at mange danskere gerne vil have et abonnement, hvor brug af mobilen i udlandet ikke skal være en bekymring.
Gider ikke bekymre os

»Vores smartphonebrug er blevet så fastgroet en vane, at vi ikke gider skulle bekymre os om, at vi hiver den op af lommen på en café i udlandet,« siger Nicholas Frederiksen og uddyber:

»Og så er der også en voksende gruppe af danskere, som i kraft af deres arbejde bevæger sig mere rundt i Europa. For dem er sådan et abonnement meget aktuelt.«

Chokerende: Så mange timer bruger du i virkeligheden din mobil hver dag

Der er dog fortsat markante forskelle på abonnementerne. Det viser en analyse, som Samlino.dk har foretaget for Søndagsavisen.

»Abonnementerne varierer ret meget, men analysen kan give et overblik over, hvad der passer bedst til dit behov,« siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk.

Stigende priser over hele linjen: Myndigheder sætter mobilselskaber under lup

Klik på grafikken for stor version:

udlandspriser

Det skal du være opmærksom på, før du vælger:

Udenlandsk takst:
Når der står fri udlandstelefoni, skal du være opmærksom på, at det kun gælder, når du ringer til danske numre. Er du i Frankrig og ringer til en franskmand, betaler du den normale takst til Frankrig. Er du i Frankrig og ringer til din danske medrejsende, indgår det i abonnementet.

Data:
Tre af de fem selskaber i sammenligningen inkluderer 100 MB data. Det lyder måske af meget, men du bruger 1,5 MB bare ved at gå ind på et nyhedssite. Du skal derfor ikke læse mange artikler eller besøge mange sider, før de 100 MB er opbrugt.

Kilde: Nicholas Frederiksen, Mobilkunden.dk

 

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.