Pristjek: Her får du det billigste mobilabonnement

Se her, hvor du kan finde det billigste mobilabonnement.

Se her, hvor du kan finde det billigste mobilabonnement.

Hvis du ikke har rettet et kritisk blik mod prisen på dit mobilabonnement de seneste seks måneder, bør du gøre det nu. Siden oktober har de fleste selskaber nemlig ændret udbuddet af abonnementer og hævet priserne på de billigste, og det betyder, at der er sket store forskydninger – både i forhold til ekstra indhold, mængden af data og det generelle prisniveau.

Derfor skal du ikke have mobilen i lommen eller bh’en

Hvis du foretrækker et abonnement med ubegrænset tale, er der op til 600 kroner at spare om året på det billigste selskab i forhold til det dyreste. Mængden af data og ekstra tjenester er dog også markant forskellig. Vil du udelukkende have det billigste abonnement med en lille sjat taletid og data, er der hele 960 kroners forskel om året på de 13 udbyderes billigste løsninger.

Telegigant solgte defekt mobil – nægtede at tage den retur

»Kan gøre det for 120 kroner«
»Der er et stort antal dans­kere, som betaler alt for meget for deres abonnement, fordi de ikke tjekker prisudviklingen løbende. Der vil være mange, som ser det her pristjek og finder ud af, at de kan spare hundreder, måske endda mere end 1.000 kroner om året ved at skifte eller tilpasse deres abonnement,« siger Nicholas Frederiksen, teleanalytiker hos Mobilkunden.dk.

Stigende priser over hele linjen: Myndigheder sætter mobilselskaber under lup

Når du ser pristjekket og vælger abonnement, er det vigtigt at have to ting for øje. 1: Dækker det selskab, du har kig på, tilfredsstillende i dit område? 2: Hvad er dit reelle forbrug? I gennemsnit ringer en dansk mobilkunde nemlig kun 2-3 timer, sender cirka 60 sms’er og bruger 2-3 GB data om måneden, viser Energistyrelsens telestatistik.
»Lad være med at lade dig forblinde af, at der er inkluderet en masse tjenester, data og taletid, som du alligevel aldrig kommer til at bruge. Min vurdering er, at 9 ud af 10 danske mobilkunder kan få dækket deres reelle behov for knap 120 kroner om måneden,« siger Nicholas Frederiksen.

Se her, hvor du finder de billigste abonnementer (klik for stor version af grafikken):

pristjek-mobil-2

pristjek-mobil-1

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.