Så stor er forskellen på streamingtjenesterne – her får du det bedste udvalg

Flere og flere streamer deres yndlingsfilm og -serier. Men hvilken udbyder passer bedst til dit behov?

Flere og flere streamer deres yndlingsfilm og -serier. Men hvilken udbyder passer bedst til dit behov?

Det er en rigtig god idé at gøre dit forarbejde grundigt, før du tegner abonnement på en streamingtjeneste.

Der er nemlig markant forskel på mængden af film og serier, hvor nyt indholdet er, og hvilken type indhold tjenesterne prioriterer.

Se oversigten over hvor gode film og serier på hver streamingstjeneste har nederst i artiklen

Det viser en gennemgang af alle de film og serier, der i en periode på 107 dage er lagt ud på streamingtjenesterne HBO Nordic, Netflix, C More og Viaplay.

Den største forskel skal dog findes på de individuelle titler.

Hver fjerde dansker dumper Netflix: Her skuffer streaming-giganten

Ud af de 501 film og 156 serier, Søndagsavisen har gennemgået på tværs af de fire tjenester, kan det tælles på én hånd, hvor mange af titlerne der går igen.

»Streamingtjenesterne gør ekstremt meget ud af at have eksklusivt indhold, du kun kan få hos dem. Kampen om kunderne er blevet så intens i Danmark, at det er helt afgørende at skille sig ud,« siger Thomas Tanggaard, redaktør på webmagasinet Stream, og uddyber:

»Siden Netflix startede streamingbølgen i Danmark i 2012, har de fået en række seriøse konkurrenter. Det har været godt for forbrugerne, for tjenesterne presser hele tiden hinanden til at komme med mere, nyere og bedre indhold,« forklarer han.

DR og TV 2: Ny og ekstrem billig streamingtjeneste skal stoppes

»Kan måle sig med en tv-pakke«
Netop den kamp betyder, at tjenesterne har udviklet sig så positivt, at man med to-tre streamingabonnementer kan få lige så meget kvalitetsindhold, som hvis man betaler for en tv-pakke, mener Claus Bülow Christensen, streamingekspert og udviklingsdirektør i Zibra Digital Media Group.

»Undersøgelsen bekræfter den fantastiske bredde, der er i streamingtjenesterne på det danske marked. Der er noget for alle, og hvis du abonnerer på bare to eller tre tjenester, er du dækket helt fantastisk ind. Jeg mener afgjort, at det kan måle sig med en tv-pakke,« siger Claus Bülow Christensen.

Hver fjerde om streaming: »Vi får ikke nok for pengene«

Det er dog vigtigt at orientere sig grundigt, inden man vælger tjenester.

»Hvis du for eksempel har Netflix eller Viaplay som den grundlæggende tjeneste, får du et meget bredt katalog af indhold til både børn og voksne. Så kan du tilføje HBO Nordic, hvis du vil have helt nye serier i topkvalitet, eller C More, hvis du går højt op i, at filmene skal være af en nyere dato,« siger Claus Bülow Christensen.

Hop fra tjeneste til tjeneste
Men der er også en anden måde at udnytte det bedste fra alle tjenesterne uden at skulle have alt for mange penge op ad lommen: Hop lidt frem og tilbage mellem dem.

»Mit råd er altid, at man for eksempel har abonnement hos Netflix i en måned og ser alle de film og serier, man er interesseret i, og så sætter medlemskabet i bero. Så kan du for eksempel skifte til C More den næste måned og gøre det samme og så hoppe videre måneden efter. På den måde får du hele tiden nyt indhold, uden at du betaler for flere forskellige tjenester på samme tid,« siger Thomas Tanggaard.

Se ekspertens vurdering af hver streamingtjeneste her

Her får du det bedste indhold

Så gode er filmene
Kvaliteten er opgjort af brugerratings på IMDb – Internet Movie Database. Farvekoderne viser procentvis fordeling, mens tallene er det reelle antal film.

film-streaming

Så gode er serierne
Generelt er serierne vurderet højere end film. 92% af C mores 12 serier er vurderet over 7, mens det er 82% af HBO’s 17. Viaplay har med knap hver tredje – 29% – flest titler, som er vurderet under 7.

serier-streaming

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.