Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Test af kanelsnegle: Flere er brændte eller bagt for lidt

Kanelsneglene i testen er meget forskellige i både smag og afbagning.

Kanelsneglene i testen er meget forskellige i både smag og afbagning.

Brændt og bitter eller bagt alt for lidt. Afbagningen er afgørende for, om en kanelsnegl bliver vellykket, viser det sig, da testpanelet har gnasket sig gemmen otte almindelige kanelsnegle lavet af wienerdej og fire jumbo-snegle lavet af gærdej.

Både i jumbosneglene fra Kvickly og Circle K og i kanelsneglen fra Føtex finder panelet eksempler på, at en snegl ikke må bage for længe. Og modsat trækker det ned, at kanelsneglen fra 7-Eleven ikke virker bagt nok.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

»Mange af sneglene er bake-off, så butikkerne får de færdiglavede snegle og skal selv bage dem og komme glasur på. Og her kan et par minutter fra eller til i ovnen gøre en stor forskel,« siger Michael René, der er levnesmiddelkandidat og lektor på Professionshøjskolen Metropol.

Det samme er hans meddommer, Tanya Junge Meibom.

»Bare lidt for meget varme giver en tør snegl med brændt smag både i dejen og remoncen,« siger hun.

Hos 7-Eleven siger indkøbs- og marketingchef Charlotte Vendelbo Schrøder, at kæden vil følge op på smag, konsistens og bagning.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

»Normalt får vi rigtig god feedback fra kunderne på vores kanelsnegle, og derfor er vi overraskede over testresultatet. Vi går op i kvalitet, så det dur ikke, at vi skuffer på den måde. At vi godt kan finde ud af det, viser testen af jumbosneglen, og sådan – eller endnu bedre – skal vi præstere over hele linjen.«

Kvicklys kanelsnegl scorer seks stjerner for en god dej, lækkert fyld, fin glasur, tilpas afbagning og perfekt balance mellem fyld og dej.

Generelt undrer det Michael René, at glasuren ofte er placeret på midten af sneglen.

»Den gør bedre nytte ude ved kanten, hvor dejen ofte er mere tør og kedelig,« siger han og fremhæver Lagkagehusets snegl, hvor glasuren følger sneglens spiralform. En enkelt snegl – bløddejssneglen fra Netto – har dog slet ikke glasur på. Umiddelbart er dommerne skeptiske.

Se også en test af jumbo-snegle på Testuniverset.dk

»Den ser kedelig ud, men er overraskende god. Det gør ikke noget, at der ikke er glasur, for den er fint sød alligevel og slet ikke tør,« siger Tanya Junge Meibom, som også godt kan lide jumbo­sneglen fra Kvickly.

Michael René er ikke lige så begejstret, for han har fået en væsentligt mørkere og mere tør udgave. De må smage hinandens og er nødt til at lade det trække ned i bedømmelsen, at der er så stor forskel.

Sådan skal en god kanelsnegl smage

Der skal være remonce indeni, som skal smage af kanel, brun farin og smør. Ovenpå skal der være glasur. Sneglene laves både med wienerdej og med gærdej (jumbosnegle).

Wienerdejssnegle skal være knasende, flage lidt og være luftige.

Gærdejssneglene skal være luftige uden at være tørre. Der skal være god balance mellem remonce og dej i begge slags snegle. Og afbagningen skal være tilpas.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes