Test af uldundertøj: Det bedste til løbeturen og skiferien

Uldundertøj er uundværligt under ski- eller løbetøjet, når termometret viser minusgrader.

Uldundertøj er uundværligt under ski- eller løbetøjet, når termometret viser minusgrader.

Når man i frostgrader løber af sted på gader og stræder, eller suser ned ad sneklædte bjerge og begynder at svede under skitøjet, er det lækkert at være iklædt et sæt uldundertøj, der sørger for at holde kroppen tør og varm.

Klikk.no har testet uldundertøj af høj kvalitet, og det sæt, der imponerer testpanelet allermest, er Arc’teryx Satoro AR Crew neck/bottom.

Læs mere om testen på Testuniverset.dk

Sættet stryger til tops, blandt andet fordi sømmene ikke generer, det sidder tæt uden at stramme, svedtransporten er i top,  og så har det den bedste bevægelsesfrihed i hele testen.

Arcteryx

De fleste uldsæt i denne test består af 100 procent uld. Nogle er et miks af uld og syntetisk stof. En grund til at iblande syntetiske materialer er, at tøjet bliver mere slidstærkt. Blødt merinould er nemlig sårbart over for slitage.

Læs mere om testen på Testuniverset.dk

I denne test indgår uldundertøj i kategorien tyndt uldtøj. Alle sættene er gode, og forskellen på fire og seks stjerner i denne test er egentlig lille.

Vælg ikke ud fra stjernerne, men læs beskrivelserne, og find ud af, hvad der passer til dine behov. Om man bedst kan lide det stramt eller løst, kort eller langt, varierer jo fra person til person, skriver Klikk.no.

Vasketips

Det er ikke nødvendigt at vaske tøjet, hver gang du har brugt det. Uld er mindre modtagelig for lugt, og tøjet holder længere tid, hvis du bruger det flere gange mellem hver vask.

Brug et enzymfrit vaskemiddel specielt til uld.

Kilde: klikk.no

Se også tests af skihjelme, løbejakker og skaljakker på Testuniverset.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.