Test af musik-streaming: Se, hvilken tjeneste der er bedst

Streamingtjenester giver dig uendelige mængder musik i mobilen.

Streamingtjenester giver dig uendelige mængder musik i mobilen.

Med et par klik på din mobil, tablet eller computer har du adgang til millioner af musiknumre, som du kan lytte til hvor som helst.

Det kræver blot et abonnement til en musik­streamingtjeneste.

Forskel på brugeroplevelsen
Spotify er størst, men tjenesten får hård konkurrence fra giganter som Apple, Microsoft og Google, der hver har sin egen musikstreamingtjeneste.

Udvalget af musik er omtrent lige stort hos dem alle, men der er væsentlig forskel på brugervenlighed og funktioner samt muligheden for at søge, få anbefalinger og dele musik med vennerne.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Overvej dit abonnement
De fire tjenester, vi testede, koster som udgangspunkt det samme: 99 kroner om måneden. Det gælder for én person.

Er I flere i hjemmet, der vil streame, kan man dog i nogle tilfælde få et familieabonnement, der dækker fem-seks personer, for en lille merpris.

Og vinderen er …
Spotify leverer samlet set den bedste brugeroplevelse. Det er ikke al musik, du kan finde på tjenesten, men det er tæt på. I langt de fleste tilfælde er der, hvad du søger efter.

Det er desuden nemt at navigere, oprette playlister og opbygge et musikbibliotek. Tjenesten er også god til at guide til ny musik, og så er det ret fedt, at du kan se, hvad vennerne hører.

De andre tjenester har stort set det samme udvalg, men det er generelt sværere at navigere, og de byder ikke på helt så indbydende et univers som Spotify.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Spotify

Kom gratis i gang

Er du i tvivl om, hvilken tjeneste du skal vælge, så prøv dem af, inden du binder dig til et abonnement. Alle de testede tjenester tilbyder en gratis prøveperiode med fuld adgang til hele kataloget og alle funktioner.

Som oftest får du en måned gratis, men visse tjenester, eksempelvis Apples og Googles, tilbyder tre. Hos Spotify og Google er det desuden muligt at lytte gratis, så meget du har lyst, hvis du kan leve med reklamepauser.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes