Test: Kendt mærke har de bedste tortilla-chips

Tortillachipsene fra Santa Maria er bedst, men vil man spare penge, får to varianter til under en tredjedel af prisen fire stjerner af smagsdommerne.

Tortillachipsene fra Santa Maria er bedst, men vil man spare penge, får to varianter til under en tredjedel af prisen fire stjerner af smagsdommerne.

Da testen er færdig, og dommerne har uddelt stjerner og ord til alle tortillachipsene, står én tallerken tom. Den har nummer fire, og bag nummeret gemmer sig de kendte tortillachips fra Santa Maria.

»Det er den eneste, hvor jeg har tømt tallerkenen. Saltet dominerer, lige når man får chipsene i munden, og så kommer majssmagen snigende sammen med en god ristet smag. Det er delikat. Det eneste, der trækker ned, er, at de savner en smule mere fedtstof,« siger Michael René, der er lektor i fødevarevidenskab på Professionshøjskolen Metropol.

Han og meddommer Rune Kromann, der er kok, akademigastronom og køkkenchef hos ISS, noterer deres kommentarer og karakterer ned hver for sig og uden at tale sammen, mens de smager på alle otte tortillachips.

Da de gennemgår kommentarerne bagefter, er Santa Maria den eneste, der har fået fem stjerner. Og det har den fået af begge dommere.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Sådan skal tortillachips smage

Tortillachips er majschips, så vi skal gerne have en fornemmelse og en smag af majs. Der skal være en tilpas mængde salt på, og så skal de være sprøde.

Der må gerne være luftbobler i, så de springer i munden. De må ikke være for tynde, for så knækker de, når man dypper i salsa og guacamole.

Endelig skal de have en tilpas mængde olie, så de hverken er for fedtede eller for tørre.

Et stykke værktøj
»Det er også vigtigt, at de ikke er for spinkle. Det skal være et pålideligt stykke værktøj, der ikke knækker, når man skovler smeltet ost, salsa og guacamole op,« siger Rune Kromann.

I det hele taget er der ikke stor utilfredshed med testprodukterne denne dag.

»Mange af dem gør det, de skal, selvom der er forskel i tykkelsen, forarbejdningen og råvarerne. Og forskel på, om de er for tørre, for fedtede eller – som taberen – for lys og for lidt ristet,« siger Rune Kromann med hentydning til Mex & Co.s tortillachips fra Netto.

»De ser ufærdige og lidt tarvelige ud. De er alt for blege, og det skinner også igennem i smagen,« tilføjer han, men bemærker dog, at chipsene godt kan spises trods kritikken.

Skal man servere tortillachips for mange mennes­ker til en festlig lejlighed, er der virkelig penge at spare. Kiloprisen svinger fra 30 til 135 kroner for tortillachips, der får fire stjerner. Det er en bedømmelse godt over middel, og det kan man sagtens være bekendt at servere for sine gæster, siger dommerne.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.