Test: Dyre cremer er fyldt med usund kemi

Forbrugerrådet Tænk har sat 24 ansigtscremer, der lægger sig i den høje ende af prisskalaen, under lup.

Testen, der kigger på uønsket kemi, der mistænkes for at være hormonforstyrrende og miljøbelastende, afslører, at fire cremer fra dyre, kendte brands indeholder problematiske stoffer.

Cremerne, der får den røde kolbe og betegnes som dårlige valg, er b.la. ‘Elizabeth Arden Visible difference refining moisture cream complex’ og ‘Clinique Moisture surge hydrator’.

Test: Skadelig kemi i 20 deodoranter

Elizabeth Arden-cremen indeholder en række parfumestoffer og Methylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.  Desuden indeholder den tre miljøbelastende stoffer.

I Clinique-cremens ingrediensliste optræder BHT, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende, mens stoffet disodium edta kan være skadeligt for miljøet.

Disse Matcha-teer indeholder uønsket kemi

De cremer, der får den bedste bedømmelse, den grønne kolbe, er fri for parfume og ingredienser, som er miljøbelastende og mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Blandt de cremer, som forbrugerrådet betegner som gode valg, finder man La Roche-Posay Toleriane ultra (kan købes her*) og Plaisir Soothing 24H Cream Sensitive Skin.

Se alle 24 testede cremer på tænk.dk.

Farlig kemi i legetøj: Hold dit barn fra disse bolde

cocktaileffekten

Hormonforstyrrende stoffer er ikke i sig selv problematiske for sundheden, fordi du for eksempel møder det i en enkelt ansigtscreme.

Du kan dog blive udsat for problematiske kemikalier fra mange kilder i din hverdag. Derfor er det en god ide at skrue ned for udsættelsen, når du kan.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.