Giv dig selv fri og hold en fest – det kan være sundt

Foto: PR

Foto: PR

Forberedelsen koster ingenting

Uanset om du skal leje festlokaler i Esbjerg, eller om du vælger at holde festen i dit eget hjem, kan du godt bruge lidt tid på at tænke selve festen igennem. For selvom meningen med det hele er, at du skal få et pusterum i den daglige trummerum, giver det også ro i hovedet, når der er god tid til at tænke over, hvordan du ønsker, at festen skal afholdes.

Du kan leje festlokaler

Hvis du helst vil have, at festen ikke skal foregå i dit eget hjem, er det naturligt, at du undersøger mulighederne for at leje et festlokale i din omegn. Det giver dig en række af fordele. For det første kan det være, at du simpelthen ikke har plads til alle gæsterne i dit hjem, og for det andet kan du få andre til at stå for en masse af de praktiske detaljer.

Så slipper du for at bekymre dig om borddækning, service, oprydning og opvask. Det er alletiders mulighed for, at du blot kan læne dig tilbage og nyde festen uden konstant at skulle holde orden på et køkken eller sørge for, at den varme mad serveres til tiden.

Vi lever nemlig også i et samfund, hvor kravene til de fleste mennesker er tårnhøje. Og i et forsøg på altid at leve op til andre menneskers forventninger kan vi mentalt brække halsen. Derfor er det også en vigtig øvelse at turde stoppe op og lade andre mennesker om at tage sig af ting og forhold, som du ikke har nogen indflydelse på.

Vælg mellem flere arrangementer

Når du skal have din fest op at stå, skal du også overveje, om du gerne vil bruge penge på den helt store fest med 9-retters mad og luksuriøse vine, eller om din familie og dine venner mere er til det jordnære og simple. Nogle gange kan det være meget befriende at komme til en fest, hvor påklædningen er afslappet, maden lækker og enkel, hvor alle – store som små – kan føle sig velkomne. Det giver festen et naturligt præg, hvor der i langt højere grad end ellers er fokus på det givtige samvær alle imellem.

Andre igen ønsker, at festen skal have et tema. Nu, hvor sneen er ved at være væk, kan det være på sin plads at holde en forårsfest, som eventuelt kan kombineres med en påskefrokost, hvor I får en dejlig frokost med øl, snaps og sodavand.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.